Početna strana > Hronika > Zorana Mihajlović: Sanda Rašković Ivić na neljudski način zloupotrebljava pogibiju dvojice radnika da bi došla do političkih poena
Hronika

Zorana Mihajlović: Sanda Rašković Ivić na neljudski način zloupotrebljava pogibiju dvojice radnika da bi došla do političkih poena

PDF Štampa El. pošta
petak, 14. septembar 2018.

 Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović optužila je danas Narodnu stranku da "želi političke poene na ljudskoj tragediji" posle izjave potpredsednice te partije Sande Rašković Ivić o pogibiji dvojice radnika na gradilištu "Beograda na vodi".

"Od lidera ove stranke Vuka Jeremića mogu da očekujem mržnju, laži, podmetanja, izmišljotine i na to smo navikli. Ali od lekarke ponosnog prezimena i fakultetski obrazovane žene Sande Rašković Ivić nisam očekivala da će zarad napada na Vladu Srbije zloupotrebiti ljudsku nesreću i današnju pogibiju dvojice radnika na gradilištu u Beogradu. To nije ljudski, to ne treba da rade naročito oni čiji je posao da pomažu drugim ljudima u nevolji", navela je Zorana Mihajlović.

Ona je ocenila da "to što su Vlada Srbije i Narodna stranka na suprotnim političkim pozicijama, ne daje nikom za pravo ovako gnusne napade".

"Zloupotreba ljudske patnje i porodica ovih radnika i pokušaj da se na smrti ljudi zarade ne znam kakvi politički poeni, je uvođenje jednog novog pravca političke borbe, političke nekrofilije. Čestitam na tome i Vuku Jeremiću i gospođi Sandi Rašković Ivić. Stidite se zbog toga", kazala je Zorana Mihajlović a preneo njen kabinet.

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić ocenila je ranije danas da je pogibija dva radnika, koji su jutros stradali na gradilištu "Beograda na vodi", najstravičnija opomena svim nadležnim da je poslednji trenutak da se uredi državni sistem i zaštite ljudski životi.

Ona je ukazala i na tragedije koje su se na gradilištima Srbije dogodile tokom ovog meseca.

"Za poslednjih deset dana na gradilištima u Srbiji život su izgubili četiri radnika, a samo srećom je takav scenario izbegnut u momentu kada se rušio potporni zid na Koridoru 10. U tri od četiri navedena slučaja radnici na gradilištima radili su 'na crno', medju njima i heroj sa Košara, fakultetski obrazovan Nebojša Turović", rekla je Sanda Rašković Ivić.

Potpredsednica Narodne stranke je ocenila da je "jasno da niko u državi ne kontroliše izgradnju gradjevinskih objekata koji se grade bez dozvole i koji su najveća opasnost da se takve tragedije ponove".

Videti još: 

Sanda Rašković Ivić: Radnici na gradilištima životima plaćaju greške sistema - tražimo ostavke ministra za rad, boračka i socijalna pitanja i ministarke građevine i saobraćaja

(Beta)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner