Početna strana > Hronika > Željko Komšić: Sumnjamo u dobre namere Zdravka Krivokapića, za BiH 9. januar simbolizuje početak velikosrpske agresije
Hronika

Željko Komšić: Sumnjamo u dobre namere Zdravka Krivokapića, za BiH 9. januar simbolizuje početak velikosrpske agresije

PDF Štampa El. pošta
sreda, 13. januar 2021.

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Željko Komšić izjavio je da sumnjaju u dobre namere premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića koji je rekao da je u privatnom razgovoru čestitao Dan Republike Srpske.

On je, za RTCG, rekao da je neprihvatljivo objašnjenje iz kabineta crnogorskog premijera da zvanične čestitke nije bilo te da je reč o privatnom razgovoru sa predsednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović.

Premijer Zdravko Krivokapić nije zvanično čestitao praznik predsednici Republike Srpske (RS) Željki Cvijanović, saopštili su iz Kabineta premijera, navodeći da se radilo o privatnom razgovoru.

Cvijanović je ranije kazala da je zahvalna Krivokapiću koji je, kako je navela, pozvao i čestitao „sve naše praznike“.

 “Krivokapić je nov i neiskusan na toj funkciji ali možda će to biti lekcija koju će da shvati kada ste na takvim funkcijama i nešto se može razlikovati zvanično od privatnog. On je govorio u funkciji predsednika Vlade, to je zvanično, i obraćao se jednom od dužnosnika entiteta BIH i u toj komunikaciji i to je uvek zvanično“, istakao je Komšić.

Dodao da će potez crnogorskog premijera ostaviti trag na odnose dve države.

 “Jedan deo javnosti u BiH, tu mislim na Republiku Srpsku, pozdravlja taj potez Krivokapića ali u Sarajevu i većem delu javnosti ostaviće ako ništa jedan trag podozrenja pa čak, ako će te da vam kažem, i sumnje u dobre namere novog crnogorskog rukovodstva“, istakao je Komšić.

Komšić navodi da, kako kaže, „9. januar BIH simbolizuje početak velikosrpske agresije nad tom državom“ i dodaje da zabrinjava vraćanje u prošlost i „oživljavanje ideja Velike Srbije“.

 “Nažalost istorija na ovim prostorima kada se ponavlja, uvek se ponavlja krvavo i kada očekujete da su generacije koje dolaze nakon velikih tragedija nakon prolivene krvi naučile nešto pametnije, uvek vas to neprijatno iznenadi“, naveo je Komšić.

On je dodao i da nije bilo nikakvih zvaničnih reakcija iz Podgorice nakon izjave Cvijanovićke da joj je Krivokapić čestitao i dodao da je jedini kontakt imao on posredno preko ambasadora BIH sa potpredsednikom Vlade Dritanom Abazovićem kada ga je, kako je naveo, obavestio da komunicira sa lažnim profilom.

Nakon izjave Cvijanovićke, Abazović je na profilu za koji se ispostavilo da je lažni napisao da Vlada Crne Gore zvaničnu polituku vodi preko zvaničnih kanala komunikacije.

(Beta)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Koliko će, po Vašem mišljenju, ljudi u Srbiji primiti vakcinu protiv koronavirusa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner