Početna strana > Hronika > Željka Cvijanović: Ustavni sud BiH nastavlja da donosi neustavne odluke i urušava svaku mogućnost da BiH postane pravna država
Hronika

Željka Cvijanović: Ustavni sud BiH nastavlja da donosi neustavne odluke i urušava svaku mogućnost da BiH postane pravna država

PDF Štampa El. pošta
subota, 03. decembar 2022.

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da Ustavni sud BiH nastavlja da donosi neustavne odluke, na osnovu političkih, a ne pravnih kriterijuma.

Cvijanovićeva je naglasila da Ustavni sud urušava bilo kakvu mogućnost da BiH postane uređena pravna država, jer svojim odlukama uporno derogira njen najviši pravni i politički akt.

- Tragično je i to što će oni koji nam inače drže predavanja o vladavini prava ponovo ćutati na nelegalno iživljavanje ove otuđene institucije, baš kao što ćute i na tužnu činjenicu da u njoj i dalje sjede tri strana državljanina - ukazala je Cvijanovićeva za Srnu.

Ustavni sud BiH tvrdi da Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske i Zakon o dopunama Zakona o republičkoj upravi nisu u skladu sa Ustavom BiH, te je donio odluku da ih ukine.

(RTRS)