Početna strana > Hronika > Vuk Jeremić tužio režimske taboloide „Informer“ i „Srpski telegraf“: Njihove laži i klevete najbolje pokazuju pravo Vučićevo lice
Hronika

Vuk Jeremić tužio režimske taboloide „Informer“ i „Srpski telegraf“: Njihove laži i klevete najbolje pokazuju pravo Vučićevo lice

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 20. mart 2017.

Predsednički kandidat Vuk Jeremić izjavio je u ponedeljak da će zbog uvreda i kleveta tužiti list Informer, dok je njegov advokat Vladimir Gajić najavio da će istog razloga biti tužen i Srpski telegraf.

„Informer je danas glavno službeno glasilo režima Aleksandra Vučića i najbolje pokazuje njegovo pravo lice. Taj list seje mržnju i podele, kleveće i blati sve one koji nisu spremni da iskažu potpunu pokornost velikom vođi. Taj list stavlja na stub srama sve one koji imaju hrabrosti da govore o tome kakvo je zaista stanje u Srbiji i tim klevetanjem pokušava da sakrije istinu”, ocenio je Jeremić.

"Ako želite da znate kakvu Srbiju ovaj režim želi, kakvu kulturnu i vrednosnu matricu zastupa, pogledajte Informer"

„Ako želite da znate kakvu Srbiju ovaj režim želi - otvorite i pogledajte Informer. Ako želite da znate kakva je kulturna, vrednosna i svaka druga matrica ovog režima, pogledajte Informer”, istakao je Jeremić u izjavi ispred zgrade u kojoj se nalazi redakcija ovog lista.

Jeremić je istakao da se ovom režimu mora stati na put i da sebi ne smemo dozvoliti još pet godina neistina, laži, mržnje i prostakluka.

„Odlučio sam da posle mnogo vremena ipak tužim ovaj list za sve laži i besramne neistine koje su o meni ikada napisali. I tužim ga ne samo u svoje ime, već i u ime svih onih koji se dnevno u ovom listu i mnogim drugim listovima koji su pod direktnom kontrolom Aleksandra Vučića provlače kroz blato”, zaključio je Jeremić

Jeremićev pravni zastupnik, advokat Vladimir Gajić je rekao da Informer šest meseci vodi "kontinuirane i permanentne kampanju" protiv Jeremića, kao i Srpski telegraf "kojeg će Jeremić takođe tužiti".

"Nisu problem ni gospodin Vučićević ni glavni urednik Srpskog telegrafa ni vlasnik Pinka Željko Mitrović... problem je čoveku koji je ustvari pravi glavni urednik, a svi oni mogu da se nazovu po imenu premijera, a to je Vučić", rekao je Gajić.

(N1)