Početna strana > Hronika > Vuk Cvijić: Koliko je života koštalo puštanje Belivuka na slobodu? Ni u Južnoj Americi nije zabeležen slučaj da predsednik brani prvooptuženog onako kako je Vučić javno branio vlasnika „Jovanjice“
Hronika

Vuk Cvijić: Koliko je života koštalo puštanje Belivuka na slobodu? Ni u Južnoj Americi nije zabeležen slučaj da predsednik brani prvooptuženog onako kako je Vučić javno branio vlasnika „Jovanjice“

PDF Štampa El. pošta
utorak, 29. novembar 2022.

Novinar NIN-a Vuk Cvijić kaže da ni u Južnoj Americi nije zabeležen slučaj da predsednik brani prvooptuženog onako kako je Aleksandar Vučić javno branio Predraga Koluviju, vlasnika Jovanjice, najveće plantaže marihuane u Evropi. Podsetio je na, kako kaže, progon policajaca koji su istraživali organizovani kriminal.

Istakao je ulogu institucija koje “pristaju na tako nešto” i upitao koliko je života koštalo puštanje na slobodu Veljka Belivuka u ozloglašenom slučaju “ubistva na šinama”.

“Koliko je koštalo života da se njima dopusti da ne viču protiv Aleksandra Vučića na tribinama svih ovih godina, čega smo svi mi svedoci”, rekao je Cvijić u emisiji Newsnight na televiziji N1.

Na pitanje o tome šta može da se očekuje od nastavka suđenja klanu Belivuka, koje je zakazano za utorak, rekao je da sledi saslušanje svedoka-okrivljenih, a prvi koji treba da nastavi svedočenje je Srđan Lalić.

Govoreći o Jovanjici, rekao je da postoji “strahovit pritisak kroz institucije i režimske medije” na ljude koji su otkrili taj slučaj.

Podseća da ni tužilaštvo, ni BIA ni MUP nisu reagovali na obaveštenja da se sprema likvidacija inspektora Slobodana Milenkovića i njegovog zamenika Dušana Mitića.

“Milenkovića moraju da čuvaju njegovi ljudi, za njega kao da nema države”, kaže Cvijić.

(N1)