Početna strana > Hronika > Vreme: Aleksandar Šapić 2018. kupio vilu u Trstu vrednu 820.000 evra. Prekršio zakon jer to nije prijavio Agenciji za sprečavanje korupcije
Hronika

Vreme: Aleksandar Šapić 2018. kupio vilu u Trstu vrednu 820.000 evra. Prekršio zakon jer to nije prijavio Agenciji za sprečavanje korupcije

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 26. januar 2023.

 Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić kupio je 2018. godine vilu u Trstu vrednu 820.000 evra, a prekršio je zakon jer to nije prijavio Agenciji za sprečavanje korupcije, piše nedeljnik Vreme.

Vreme u novom broju navodi da je tada predsednik opštine Novi Beograd živeo i radio u Beogradu, a sudeći po ugovoru na osnovu prebivališta, u Trstu je nameravao da iskoristi umanjenje poreza.

U tekstu, koji su napisali novinari Vremena i BIRN-a, je navedeno da u zemljišnim knjigama piše da je Šapić vlasnik četiri nepokretnosti, od kojih je jedna vila od 399 kvadrata sa 13 soba, kao i da su novinari italijanskog „Il Piccola“ obišli lokaciju, ali da joj nije moguće prići zbog kapije sa video nadzorom.

Druga nekretnina je garaža od 127 kvadrata, treća je pristupni put, a Šapić je i suvlasnik šume površine 6.200 kvadratnih metara, koja ima 30 vlasnika.

„Ništa od ovoga što se vidi u italijanskom katastru nema u registru domaće Agencije za sprečavanje korupcije. U poslednjem izveštaju, koji je Šapić prosledio Agenciji 19. jula 2022. godine, piše da od nepokretnosti ima dva stana, ali nijedan od njih ne odgovara kvadraturi u Trstu“, piše Vreme.

U tekstu je navedeno da gradonačelnik Beograda nije prijavio ni nedavno legalizovani objekat na Bežanijskoj kosi.

(Beta-Vreme)