Početna strana > Hronika > Vojni sindikat Srbije podneo krivičnu prijavu protiv Vulina, optužujući ga da svesno ometa i sprečava njihov rad
Hronika

Vojni sindikat Srbije podneo krivičnu prijavu protiv Vulina, optužujući ga da svesno ometa i sprečava njihov rad

PDF Štampa El. pošta
utorak, 23. april 2019.

 Vojni sindikat Srbije (VSS) podneo je danas Republičkom javnom tužiocu krivičnu prijavu protiv ministra odbrane Aleksandra Vulina koga je optužio da "zloupotrebljavajući položaj, svesno i sa očiglednom namerom, ometa i sprečava" delovanje tog sindikata.

Navodeći da je ministar 15. aprila doneo rešenje o oduzimanju reprezentativnosti tom sindikatu i da je preduzeo "druge zakonom nedopuštene radnje da se ometa i potpuno spreči njegov rad", VSS je u prijavi optužio Vulina za krivično delo "sprečavanje političkog, sindikalnog i drugog udruživanja i delovanja".

"Do sada smo podneli više krivičnih prijava protiv ministra Vulina, zbog najgrubljih oblika kršenja Ustava, medjunarodnog prava i zakona, ali se po njima ne postupa. Krajnje je vreme da se nadležne državne institucije, a najpre Narodna skupština i nadležna javna tužilaštva oglase tim povodom i preispitaju nezakonito i kriminalno postupanje ministra, kao i da pokrenu postupak njegovog razrešenja", naveo je VSS.

Sindikat je ocenio da je Vulin "najgori ministar u istoriji naše slavne i mučeničke vojske" i da je "svojim diletantskim postupcima i kriminalnim ponašanjem kao i raznim neprimerenim aferama, u periodu svog mandata, naneo nenadoknadivu štetu ugledu Vojske Srbije, u zemlji i inostranstvu, Vladi Srbije čiji je član i Predsedniku Republike koji se po Ustavu i zakonima nalazi na čelu vojske".

(Beta)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, do kraja 2019. biti postignut sporazum Beograda i Prištine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner