Početna strana > Hronika > Vojislav Koštunica: Odnos DSS i SNS zavisi od stava naprednjaka o EU
Hronika

Vojislav Koštunica: Odnos DSS i SNS zavisi od stava naprednjaka o EU

PDF Štampa El. pošta
utorak, 14. septembar 2010.

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica je danas izjavio da je za dalje odnose DSS i Srpske napredne stranke (SNS) neophodno najpre rešiti ključno pitanje: da li i za naprednjake evropske integracije nemaju alternativu.

Ključno pitanje: Da li i za SNS evropske integracije “nemaju alternative”?

"Ključno je pitanje da li je i za SNS, kao što je to za sadašnju vlast, najvažniji cilj da Srbija uđe u Evropsku uniju koja nam uporno, posebno preko Euleksa, pokušava da otme Kosovo", rekao je Koštunica agenciji Beta.

Kako je istakao, za dalje odnose DSS i SNS neophodno je najpre rešiti to pitanje, jer je za DSS najvažnije državno pitanje, pošto je postojanje države i njenog teritorijalnog integriteta uslov za rešavanje svih drugih pitanja, i za napredak građana.

Sadašnja vlast, prema oceni Koštunice, urušava i ponižava Srbiju vodeći politiku da EU nema alternativu, a istovremeno je neizvesno da li će Srbija ikada postati njena članica - "u svakom slučaju to neće biti moguće u narednih 10 godina".

"Građanima je jasno da se EU od 2008. godine stavila na stranu albanskih secesionista i da Misija Euleks direktno podržava pravljenje lažne države Kosovo", ocenio je Koštunica.

Predsednik DSS je rekao da je to posebno bilo jasno kada je Brisel ucenio sadašnju vlast da nastavak evropskih integracija zavisi od usvajanja izmenjene rezolucije o Kosovu u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, "kojom se sada zahteva uspostavljanje dobrosusedske saradnje, zapravo, međudržavnih odnosa Srbije i Kosova".

(Beta)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner