Početna strana > Hronika > Vojislav Koštunica: Odgovor Srbije na pokušaje EU da nam otme Kosovo nije raspisivanje referenduma
Hronika

Vojislav Koštunica: Odgovor Srbije na pokušaje EU da nam otme Kosovo nije raspisivanje referenduma

PDF Štampa El. pošta
subota, 25. septembar 2010.

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je danas da odgovor Srbije na pokušaje Evropske unije da nam otme Kosovo ne može biti raspisivanje referenduma na kome bi se građani izjasnili da li su za EU ili za Kosovo, kao što je to predložila Srpska napredna stranka.

Koštunica je na sednici Glavnog odbora DSS-a u Lazarevcu kazao da bi takav referendum bio protivustavan, jer, kako je istakao, Ustav Srbije zabranjuje da se trguje državnom teritorijom.

- Problem koji nam je nametnut od EU ne može se rešiti protivustavnim referendumom. On se može rešiti samo jasnom politikom odbrane teritorijalnog integriteta - rekao je Koštunica.

Prema njegovim rečima, aktuelna vlast već dve i po godine drži zemlju u stegama politike da EU nema alternativu.

Koštunica je ocenio da je put koji nema alternativu "put koji vodi u dalje zaostajanje, slabljenje i propadanje zemlje".

- Alteranativa sadašnjoj politici je da Srbija sarađuje sa svim državama i na istoku i na zapadu, kako bi unapređivala i branila svoje ekonomske i državne interese - rekao je Koštunica.

(Danas)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, do kraja 2019. biti postignut sporazum Beograda i Prištine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner