Početna strana > Hronika > Vladimir Zelenski: Reznjikov neće biti smenjen sa mesta ministra odbrane. Takve odluke donosi samo predsednik
Hronika

Vladimir Zelenski: Reznjikov neće biti smenjen sa mesta ministra odbrane. Takve odluke donosi samo predsednik

PDF Štampa El. pošta
utorak, 07. februar 2023.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pozvao je na prekid širenja "glasina ili bilo koje drugačije pseudoinformacije koje bi mogle da naruše jedinstvo u ratu protiv Rusije", očigledno reagujući na navode o smeni ministra odbrane Oleksija Reznjikova.

Dejvid Arahamija, šef poslaničke grupe stranke Zelenskog Sluga naroda u Vrhovnoj radi, rekao je u nedelju da će Reznjikov biti smenjen posle korupcionaškog skandala u ministarstvu.

Dan kasnije, Arahamija je naveo da ove nedelje neće biti kadrovskih promena.

"Preduzimamo kadrovske i institucionalne korake na različitim nivoima u sektoru odbrane i bezbednosti koji mogu da ojačaju poziciju Ukrajine", napisao je Zelenski u aplikaciji za razmenu poruka Telegram, citirajući svoj govor u parlamentu.

"Za svaki takav korak, bilo kadrovski ili institucionalni, daju se potrebne informacije na nivou na kome se donose odluke", rekao je Zelenski naglasivši da takve odluke donosi samo predsednik.

Zelenski je zahvalio svima koji pomažu u očuvanju jedinstva Ukrajine.

"Zahvaljujem svima koji se uzdržavaju od širenja bilo kakvih glasina ili drugih pseudoinformacija koje bi mogle da oslabe fokus naših ljudi u njihovom radu za pobedu Ukrajine", rekao je on.

"Samo pomažući našoj zemlji, ne dozvoljavajući neprijatelju da se poigrava emocijama našeg naroda i čineći sve što je moguće da naši ratnici imaju više oružja, možemo da obezbedimo uspeh Ukrajine. I hoćemo!"

Pitanja o Reznjikovu bila su prvi javni znak ozbiljne nesloge u ukrajinskom ratnom rukovodstvu.

Zabuna je usledila nakon obračuna sa navodnim korupcionaškim nedelima zvaničnika dok Zelenski pokušava da pokaže da Kijev može da bude siguran upravnik milijardi dolara zapadne pomoći.

Oleksij Reznjikov je ranije u utorak rekao da "drži liniju" i nije pokazao znake da se povlači.

"Hvala svima na podršci, kao i na konstruktivnoj kritici. Izvlačimo zaključke. Nastavljamo reforme. Čak i tokom rata. Jačamo odbranu i radimo za pobedu", napisao je Reznjikov na Tviteru.

(RTS)  

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner