Početna strana > Hronika > Vladimir Orlić: Poslanici opozicije su siledžije, lopovi i divljaci. Njihovo ponašanje u parlamentu sramno i bezumno
Hronika

Vladimir Orlić: Poslanici opozicije su siledžije, lopovi i divljaci. Njihovo ponašanje u parlamentu sramno i bezumno

PDF Štampa El. pošta
sreda, 06. septembar 2023.

 Predsednik Skupštine Vladimir Orlić ponovo je u sredu nazvao poslanike opozicije siledžijama, lopovima i divljacima, a njihovo ponašanje u parlamentu ocenio je kao sramno i bezumno.

Orlić je na televiziji Pink rekao da nema ništa sporno oko organizacije izbora, da će odgovor na zahteve stići narednih nedelja, ali da je opozicija tu temu iskoristila za jučerašnje „nasilje“ i, kako je i juče govorio „u želji da spreče povećanje penzija“.

On je rekao da opozicija menja mišljenje svakog dana i da su do nedavno govorili da izbori ne dolaze u obzir.

Predsednik Skupštine istakao da su se svi zahtevi opozicije sveli na dodelu nacionalne frekvencije „njihovom tajkunu“, a da se za oduzimanja frekvencije Pinku zalažu zbog slabljenja konkurencije.

„Priča o izbornim uslovima se svodi na jedno isto, da nema Aleksandra Vučića. Kad bi se njima ispunila ta želja da njega nema u politici ni na planeti, sve bi bilo u redu, to je njihova želja jer ne mogu da ga pobede“, rekao je Orlić.

On je dodao da je opozicija postigla samo to da rasprava o rebalansu bude završena u kratkom roku, jer niko nije želeo da iskoristi priliku i govori u direktnom televizijskom prenosu.

Poslanici iz većine opozicionih stranaka u utorak su duvanjem u pištaljke, bukom i uzvicima probali da spreče održavanje sednice, tražeći odgovor na zahtev za raspisivanjem vanrednih izbora.

Skupština je uprkos toma nastavila rad i završila načelnu raspravu o 25 tačaka dnevnog reda, kao i raspravu o amandmanima na rebalans budžeta, gotovo bez ijednog govora poslanika.

(Beta)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner