Početna strana > Hronika > Vladimir Kovačević: Ministar Rade Basta nije politički lider, već tehničko lice za jednokratnu upotrebu
Hronika

Vladimir Kovačević: Ministar Rade Basta nije politički lider, već tehničko lice za jednokratnu upotrebu

PDF Štampa El. pošta
petak, 31. mart 2023.

Predsednik Nove – Da se struka pita Vladimir Kovačević rekao je da ministar Rade Basta nije politički lider, već tehničko lice za jednokratnu upotrebu.

– Svojom smelom izjavom o trasiranju budućeg puta Srbije, ministar svakako izlazi iz okvira posla privrede koji mu je dodeljen, a za koji je funkcionalno nekompetentan – objasnio je Kovačević.

Zbog svega iznetog, prema rečima Kovačevića, istupanja ovog tipa su zasigurno samo po primljenom zadatku koji treba da se sprovede.

– Zadatak ministra privrede je da svojim upravljanjem podstiče izvoz svoje privrede, da unapređuje ambijent za investicije srpskih privrednika u svojoj i posebno tuđim zemljama – istakao je Kovačević.

Predsednik Nove D2SP dodaje da „Srbija vredi onoliko koliko su zemljama regiona i sveta potrebni autohtoni proizvodi srpske privrede“.

– Čini mi se da sa ovakvim ministrovanjem, izvan dodeljenog portfelja, pomenute ciljeve srpske privrede nećemo nikada ostvariti – zaključio je Kovačević.

(dasestrukapita.rs)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner