Početna strana > Hronika > Vladika Teodosije stigao u Zvečan: Treba nam smirenja, treba nam strpljenja. Molim vas da dostojanstveno i mirno tražimo ono što nam pripada. Nije nam prvi put, braćo i sestre, da smo u ovakvoj opasnosti
Hronika

Vladika Teodosije stigao u Zvečan: Treba nam smirenja, treba nam strpljenja. Molim vas da dostojanstveno i mirno tražimo ono što nam pripada. Nije nam prvi put, braćo i sestre, da smo u ovakvoj opasnosti

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 29. maj 2023.

Nešto pre 17 časova u Zvečanu je na srpske demonstrante, kada su rešili da se raziđu kako bi sutra nastavili sa protestom, Kfor bacio više od 30 šok bombi, a tzv. kosovska policija je zapucala iz vatrenog oružja.

Vladika raško-prizrenski Teodsije stigao je u Zvečan, i trenutno se nalazi u Crkvi Svetog Đorđa.

Treba nam smirenja, treba nam strpljenja

Vladika je rekao da su Srbi u Zvečanu svoj na svome i da im niko ne može nauditi ako sami sebi ne naude.

"Treba nam smirenja, treba nam strpljenja. Molim vas da dostojanstveno i mirno tražimo ono što nam pripada. Ako pravimo greške, radovaće se naši neprijatelji. Molim vas za mudrost, za strpljenje. Mnogo smo trpeli, mnogo smo podneli, da nas i sad navedu na pogrešan put. Sa ovog mesta poručujem i da gaženje tuđih trava nikome ne donosi dobro. Nije nam prvi put, braćo i sestre, da smo u ovakvoj opasnosti", poručio je vladika.

Nešto pre 17 časova u Zvečanu je na srpske demonstrante, kada su rešili da se raziđu kako bi sutra nastavili sa protestom, Kfor bacio više od 30 šok bombi, a tzv. kosovska policija je zapucala iz vatrenog oružja, prenose "Novosti".

Prilikom nereda, povređeno je dvoje Srbe, od kojih jedan kritično.

Podsetimo, oko 16.30 časova došlo je do žestokog sukoba između pripadnika Kfora i Srba koji su sedeli ispred vozila ROSU specijalaca ne puštajući ih da izađu.

U Kliničkom centru u Severnoj Mitrovici pomoć je ovog popodneva zatražilo 50 ljudi, a dvoje je trenutno u operacionoj sali.

Na ulazu u Severnu Mitrovicu raspoređene su snage Euleksa i Kfora.

(RT)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner