Početna strana > Hronika > Vlada Velike Britanije: U BiH šaljemo vojne stručnjake kako bismo se suprotstavili ruskom uticaju
Hronika

Vlada Velike Britanije: U BiH šaljemo vojne stručnjake kako bismo se suprotstavili ruskom uticaju

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 30. jun 2022.

 Velika Britanija šalje vojne stručnjake u Bosnu i Hercegovinu kako bi se suprotstavili ruskom uticaju i "pojačali misiju NATO i promovisali stabilnost i bezbednost" u zemlji, saopšteno je iz britanske vlade.

„Ne možemo dozvoliti da Zapadni Balkan postane još jedno igralište za (ruskog predsednika Vladimira) Putinove pogubne težnje“, naveo je u izjavi premijer Boris DŽonson.

„Raspirujući vatru secesionizma i sektaštva“, konstatovao je DŽonson, „Rusija nastoji da preokrene uspehe u posljednje tri decenije u Bosni i Hercegovini“, prenosi Radio Slobodna Evropa.

„Zato pojačavamo podršku Bosni i Hercegovini, odazivamo se pozivu naših prijatelja da pomognu u zaštiti mira koji s pravom zaslužuju“, poručeno je iz Londona.

Dva stručnjaka za borbu protiv dezinformacija i reformu odbrane radiće s Oružanim snagama BiH i NATO na održavanju mira i bezbednosti u zemlji, saopšteno je iz britanske vlade.

Britanija će takođe obezbediti sredstva, 750.000 funti, za jačanje sajber sigurnosti u BiH, čineći zemlju otpornijom na napade.

(Radio Slobodna Evropa-N1)

 

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner