Početna strana > Hronika > Vlada Srbije u spotu na CNN poziva investitore da ulažu u Srbiju zato što ima "kvalifikovanu, a jeftinu radnu snagu"
Hronika

Vlada Srbije u spotu na CNN poziva investitore da ulažu u Srbiju zato što ima "kvalifikovanu, a jeftinu radnu snagu"

PDF Štampa El. pošta
utorak, 02. decembar 2014.

Beograd -- Savez samostalnih sindikata Srbije ocenio je da je "sraman" TV-spot Vlade Srbije na CNN za privlačenje kapitala.

Razlog za to je, kako navode, jer je investitorima pručeno da je prednost Srbije što ima kvalifikovanu, a jeftinu radnu snagu.

To proizilazi, saopštio je taj sindikat, iz propagandnog spota Vlade Srbije, koji se odnedavno emituje na CNN, a kojim se pozivaju strani investitori da ulažu u Srbiju. 

"Takva uvreda za zaposlene u našoj zemlji otkriva pravu pozadinu najnovijih zakonskih rešenja, na koje je SSSS ukazivao tokom brojnih protesta povodom donošenja Zakona o radu i drugih, takozvanih reformskih zakona", piše u saopštenju Samostalnog sindikta. 

Kako je ocenjeno, "sramna reklamna kampanja potvrđuje da je cilj izmena Zakona o radu i drugih 'reformi' proizvodnja siromaštva što će, zajedno s visokom nezaposlenošću, trasirati put za dolazak kompanija čiji je cilj jedino profit, uz minimalna ulaganja, odnosno što niže plate". 

"Takav način zarade kapitalista nije začuđujući, ali jeste način na koji naše vlasti predstavljaju svoje radnike i građane, ponoseći se takvim izmenama Zakona o radu", ukazao je SSSS. 

Taj sindikat traži od Vlade Srbije da obelodani koliko je u vreme opšte štednje platila za spot na CNN

(Beta)