Početna strana > Hronika > Vlada Mađarske potpisala pismo o namerama sa zvaničnicima kineske kompanije "Sinofarm" o razvoju neophodne infrastrukture za proizvodnju vakcine protiv koronavirusa
Hronika

Vlada Mađarske potpisala pismo o namerama sa zvaničnicima kineske kompanije "Sinofarm" o razvoju neophodne infrastrukture za proizvodnju vakcine protiv koronavirusa

PDF Štampa El. pošta
petak, 10. septembar 2021.

Vlada Mađarske potpisala je pismo o namerama sa zvaničnicima kineske kompanije "Sinofarm" o razvoju neophodne infrastrukture u narednih 10 meseci za proizvodnju kineske vakcine protiv kovida 19, saopštilo je mađarsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Mađarska je objavila da planira da proizvodi „Sinofarmovu“ vakcinu i lokalno razvijeni špric u novoj fabrici vakcina.

Sporazum će omogućiti da mađarska fabrika brzo odgovori na bilo kakvu novu varijantu koronavirusa zahvaljujući razmeni informacija sa „Sinofarmom“, navodi se u saopštenju.

Vlada Mađarske izdvojila je 186 miliona dolara za gradnju nove fabrike, od koje se očekuje da zemlju učini samostalnom u proizvodnji vakcine od kraja iduće godine.

Mađarska je do danas registrovala 814.732 slučaja kovida 19 i 20.086 preminulih. Do sada su potpuno vakcinisana 5,54 miliona ljudi, što je više od polovine mađarske populacije, navodi se u podacima Vlade.

(Srna)