Početna strana > Hronika > Vjosa Osmani sa Edijem Ramom u Tirani: Kosovo je u dijalogu sa Srbijom konstruktivna strana, konačno rešenje treba da bude uzajamno priznanje i očuvanje teritorijalnog integriteta
Hronika

Vjosa Osmani sa Edijem Ramom u Tirani: Kosovo je u dijalogu sa Srbijom konstruktivna strana, konačno rešenje treba da bude uzajamno priznanje i očuvanje teritorijalnog integriteta

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 04. septembar 2023.

„Predsednica Kosova“ Vjosa Osmani sastala se danas u Tirani sa premijerom Albanije Edijem Ramom sa kojim je razgovarala o evropskoj budućnosti dve zemlje i povećanju saradnje, saopšteno je iz kabineta kosovske predsednice.

„Sadržajni razgovor o zajedničkoj evropskoj težnji Kosova i Albanije. Zajedničkim radom Kosovo i Albanija mogu utrti put za svetliju i integrisaniju budućnost“, izjavila je Osmani.

Dodala je da je Kosovo u procesu dijaloga sa Srbijom konstruktivna strana, podvlačeći da konačno rešenje treba da bude uzajamno priznanje, očuvanje teritorijalnog integriteta, suvereniteta, ustavnog poretka i institucionalne funkcionalnosti.

„Predsednica Osmani i premijer Rama izrazili su optimizam za budućnost kosovsko-albanskih odnosa i istakli potencijal za povećanje saradnje u različitim oblastima od zajedničkog interesa“, navedeno je u saopštenju.

Na poziv predsednika Albanije Bajrama Begaja, predsednica Kosova Vjosa Osmani boravi u dvodnevnu zvaničnu posetu Albaniji.

Osmani se susrela sa predsednikom Begajem, a posle sastanka sa Ramom ona će se susresti sa predsednicom albanskog parlamenta Ljinditom Nikola i grupom albanskih poslanica.

Osmani će piscu Ismailu Kadareu svečano uručiti ukaz o državljanstvu Kosova.

Poseta će se nastaviti u gradu Beratu i biće završena sutra u Draču, gde će ona pored susreta sa gradonačelnicima ova dva grada posetiti i Carinsku ispostavu Kosova u luci Drač.

(Beta)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner