Početna strana > Hronika > Vjačeslav Volodin: Ruski stručnjaci otkrili su činjenice o vojno-biološkoj aktivnosti Vašingtona na teritoriji Ukrajine. SAD krše Konvenciju o zabrani razvoja, proizvodnje i skladištenja hemijskog oružja
Hronika

Vjačeslav Volodin: Ruski stručnjaci otkrili su činjenice o vojno-biološkoj aktivnosti Vašingtona na teritoriji Ukrajine. SAD krše Konvenciju o zabrani razvoja, proizvodnje i skladištenja hemijskog oružja

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 05. decembar 2022.

Vojno-biološka aktivnost Vašingtona predstavlja pretnju celom čovečanstvu, rekao je predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin na sastanku PS ODKB.

„Vojno-biološka aktivnost Vašingtona predstavlja pretnju celom čovečanstvu. Kolege, važno je da zajednički razradimo mere za bezbednost naših građana“, naglasio je on.

Volodin je napomenuo da su ruski stručnjaci otkrili činjenice o vojno-biološkoj aktivnosti SAD-a na teritoriji Ukrajine.

„Takođe je potvrđeno da SAD krše Konvenciju o zabrani razvoja, proizvodnje i skladištenja hemijskog oružja. Vašington i njegovi sateliti su, kako se očekivalo, blokirali usvajanje rezolucija koje je naša zemlja razvila u Savetu bezbednosti UN o uspostavljanju komisije za istragu ovih zločina“, dodao je on, sugerišući da „imaju šta da skrivaju“.

On je dodao da svet treba da bude multipolaran, te da SAD pokušavaju da obuzdaju razvoj drugih zemalja kako bi zadržale svoju hegemoniju.

"Svet mora da bude multipolaran. SAD pokušavaju da obuzdaju razvoj drugih država kako bi zadržale svoju hegemoniju. To se odnosi na sve naše zemlje", naglasio je Volodin.

S tim u vezi, ruski parlamentarac je ukazao na potrebu da se naglase stavovi zemalja po pitanju očuvanja suvereniteta i da se učini sve da „ljudi žive u miru i razvijaju odnose na principima nemešanja u unutrašnje stvari“.

Danas se održava sednica Saveta Parlamentarne skupštine Organizacije dogovora o kolektivnoj bezbednosti.

(Vostok)