Početna strana > Hronika > Velika Britanija: Na sednici parlamenta Boris DŽonson se suočio sa poslanicima koji su tražili njegovu ostavku zbog „povrede propisa o kovidu“
Hronika

Velika Britanija: Na sednici parlamenta Boris DŽonson se suočio sa poslanicima koji su tražili njegovu ostavku zbog „povrede propisa o kovidu“

PDF Štampa El. pošta
sreda, 26. januar 2022.

 U toku je sednica britanskog parlamenta na kojoj se premijer Boris DŽonson sučeljava sa poslanicima koji su tražili njegovu ostavku. Sednicu možete pratiti uživo na videu ispod.

Skandal koji su britanski mediji nazvali „Partigejt“ šokirao je javnost, a mnogi poslanici Torijevaca tražili su DŽonsonovu hitnu ostavku.

Pore toga, nedavno je otkriveno i da je DŽonsonova supruga - Keri Simons, organizovala proslavu rođendana za svog supruga, takođe u trajanju karantina.

Metropolitenska policija pokrenula je juče istragu o zabavama koje su se održavale u Dauning stritu tokom pandemije koronavirusa.

Komesarka Kresida Dik rekla je da snage bezbednosti istražuju „potencijalne povrede propisa o kovidu“ u okviru Dauning strita i širom Vajthola u poslednje dve godine.

Ona je rekla da će „policija bez straha i naklonosti“ davati ažurne informacije „o važnim tačkama“ u istrazi.

(Nova.rs)