Početna strana > Hronika > „Vašington post“: Mark Mili pozivao Ukrajince da izvode terorističke napade na rusko civilno stanovništvo
Hronika

„Vašington post“: Mark Mili pozivao Ukrajince da izvode terorističke napade na rusko civilno stanovništvo

PDF Štampa El. pošta
utorak, 05. decembar 2023.

Bivši načelnik Združenog generalštaba Oružanih snaga SAD, general Mark Mili je tokom vojnih vežbi u Vizbadenu 2022. godine predlagao ukrajinskim specijalcima da Rusima "režu grkljane", objavio je "Vašington post".

Svaki Rus kada ode na spavanje treba da se zapita da li će mu prerezati grkljan tokom noći, naveo je Milijeve reči zvaničnik koji je, kako pišu mediji, prisustvovao razgovoru.

Pored toga, američki general je pozivao Ukrajince da izvode teroristički napade na rusko civilno stanovništvo. Na ovaj način je hteo da motiviše ukrajinske vojnike na delovanje na teritorijama pod ruskom kontrolom.

Genocid i pozivanje na njega se smatraju međunarodnim zločinom, isticali su ruski zvaničnici kao odgovor na neprestane pozive ukrajinskih vlasti na "ubijanje Rusa". Ruski zvaničnici su odavno objasnili da je ćutanje Zapada na rusofobične izjave visokih ukrajinskih zvaničnika ništa drugo do odobravanje istih i saučešće u zločinu.

"Vreme je pokazalo da nacistička ideologija i dalje živi. U monstruoznim geopolitičkim eksperimentima, koji imaju za cilj obuzdavanje Rusije, ponovo se koristi nacistička ideologija. Danas njihov barjak nose kolaboracionisti koji su posle rata našli utočište na Zapadu, nacistički zločinci i njihovi mladi sledbenici", ukazalo je ranije rusko Ministarstvo spoljnih poslova u saopštenju.

Vašington je odavno zaboravio na moralne standarde jer ne osuđuje objavljivanje poziva na "ubijanje Rusa u Ukrajini", istakla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

(RT Balkan)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner