Početna strana > Hronika > Uspravna Srbija: Otužni i jadni napadi na profesora Ratka Ristića
Hronika

Uspravna Srbija: Otužni i jadni napadi na profesora Ratka Ristića

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 23. novembar 2023.

 Izjava Biljane Abolmasov, dekana Rudarsko-geološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, u kojoj je izrazila nezadovoljstvo radom prorektora za međunarodnu saradnju Ratka Ristića i njegovim istupanjima u javnosti, dokaz je da je vlast oličena u Aleksandru Vučiću pustila iz boce sve zle duhe mračne levičarske prošlosti ove zemlje.

U duhu crnjih od najcrnjih komunističkih političkih komesara koji su od 1944. godine pa nadalje odlučivali ne samo o karijerama univerzitetskih profesora već i o životu i smrti srpskih patriota, ova profesorka je iskoristila priliku da, dovodeći u pitanje profesionalni status profesora Ratka Ristića zbog korišćenja njegovih Ustavom zagarantovanih građanskih i političkih prava, na najmorbidniji način zakorači u javni i politički život Srbije.

Ako je profesorka Abolmasov htela da se na ovaj otužan i jadan način preporuči Aleksandru Vučiću – gospodaru tame koja 11 godina pritiska Srbiju, nema nikakve sumnje da je u tome uspela. Ukoliko je želela da pokaže sav jad i bedu dela univerzitetske elite, njen uspeh je još nesumnjiviji. Ali, ako je ovim postupkom nameravala da naškodi Ratku Ristiću, ovaj njen istup je čist promašaj koji u sebi objedinjuje sve elemente zlonamernosti, nedostatka socijalne inteligencije i čistog, koncentrovanog diletantizma, pošto ovom vrsnom univerzitetskom profesoru mogu suditi i presuditi samo njegova naučna dela i njegovi studenti. A naučna i pedagoška karijera, van svake sumnje, ubedljivo svedoče u korist profesora Ratka Ristića.

(Uspravna Srbija)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner