Početna strana > Hronika > Usame Zukorlić: Muslimani u Srbiji uživaju visok nivo prava, veći nego što se smatra u međunarodnim institucijama
Hronika

Usame Zukorlić: Muslimani u Srbiji uživaju visok nivo prava, veći nego što se smatra u međunarodnim institucijama

PDF Štampa El. pošta
sreda, 08. februar 2023.

Predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Saudijskom Arabijom Usame Zukorlić izjavio je da u Srbiji živi 300.000 muslimana koji uživaju visok nivo prava, čak i veći nego što se smatra u međunarodnim institucijama, saopštila je Skupština Srbije.

Zukorlić je tokom razgovora sa ambasadorom Saudijske Arabije na nerezidencijalnoj osnovi Osmahom Dahelom al-Ahmadijem istakao da njegova misija u Skupštini Srbije nije nimalo jednostavna i tiče se pomirenja balkanskih naroda na temeljima pravde.

Naglasio je da je Srbiji poznat stav Saudijske Arabije po pitanju priznanja Kosova, ali da Srbija insistira na podršci dijalogu Beograda i Prištine od svih zemalja u svetu.

Dodao je i da je u proteklih nekoliko godina muslimanska zajednica rešavala probleme vraćanja imovine i vakufa, što je podiglo poverenje građana i otvorilo put za ostvarenje strateških ciljeva, poput osposobljavanja aerodroma u Sjenici, otvaranja autoputa koji bi vodio do Sarajeva, i izgradnji islamskog centra u Beogradu.

(N1)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner