Početna strana > Hronika > UNS: REM podneo Prekršajnom sudu zahtev za pokretanje postupka protiv televizije Pink zbog 512 prekršaja Zakona o oglašavanju
Hronika

UNS: REM podneo Prekršajnom sudu zahtev za pokretanje postupka protiv televizije Pink zbog 512 prekršaja Zakona o oglašavanju

PDF Štampa El. pošta
sreda, 10. jul 2019.

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) podnelo je Prekršajnom sudu zahtev za pokretanje postupka protiv televizije Pink zbog 512 prekršaja Zakona o oglašavanju u aprilu ove godine, saopštilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

Kako navodi UNS, u zahtevu se navodi da su u emisijama Pinka "neprimereno prikazivani proizvodi naročito krupnim kadrovima", kao i da je bilo prikrivenog oglašavanja.

Televizija Pink je, kako se navodi u zahtevu, emitovala reklamne blokove bez najavne špice, što je protivno Zakonu o oglašavanju, a trajanje reklama često je bilo duže od zakonom predviđenih 12 minuta u punom satu.

"U martu je REM protiv televizije Pink takođe podneo sudu zahtev za pokretanje postupka, zbog 376 prekršaja Zakona o oglašavanju", dodao je UNS.

(Beta)