Početna strana > Hronika > Uhapšen čovek koji je pretio Đilasu ubistvom na Fejsbuku; Đilas: Nadležni da uhapse one koji su inspiratori pretnji, poput Vučića, Vesića, Stefanovića...
Hronika

Uhapšen čovek koji je pretio Đilasu ubistvom na Fejsbuku; Đilas: Nadležni da uhapse one koji su inspiratori pretnji, poput Vučića, Vesića, Stefanovića...

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 02. april 2020.

 Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala, uhapsili su I. I. (1976) iz Beograda zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

On je osumnjičen da je sa očevog profila na društvenoj mreži Fejsbuk uputio pretnje predsedniku Stranke slobode i pravde Draganu Đilasu.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Đilas: Uhapsite one koji su inspiratori pretnji

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas zahvalio se na hapšenju osobe koja mu je pretila smrću o čemu je Direktno.rs prvi pisao i pozvao na hapšenje inspiratore ovog krivičnog dela.

- Zahvaljujem se pripadnicima tužilaštva za visokotehnološki kriminal i pripadnicima MUP-a Srbije koji su u najkraćem roku uhapsili osobu koja mi je na Fejsbuku pretila smrću. Koristim priliku da pozovem nadležno tužilaštvo da u saradnji sa MUP-om liši slobode sve one koji svakodnevnim lažima o meni dovode ljude u stanje da napišu takve stvari. Njihova krivica za to što pojedinci prete smrću mojim članovima porodice i meni samom je daleko veća od krivice tih poremećenih ljudi. Da bi bilo lakše otkrivanje inspiratora pretnji koje svakodnevno dobijam ovim putem javno nadležnima dostavljam spisak onih koji su najaktivniji u ubeđivanju ljudi da sam zlikovac, zločinac, kriminalac, nasilnik, izdajnik kome treba presuditi:

1. Aleksandar Vučić

2. Goran Vesić

3. Nebojša Stefanović

4. Milenko Jovanov

5. Vlasnici i urednici Informera, Kurira, Aloa, Srpskog Telegrafa, Pinka na čelu sa Draganom J. Vučićevićem, Željkom Mitrovićem, Sašom Milovanovićem, Milanom Lađevićem, Igorom Žeželjom, Duškom Vukajlovićem.

Verujem da bi posle procesuiranja ovih lica ostali koji su uključeni u ovo kriminalno delovanje prestali sa angažovanjem - kaže Dragan Đilas u saopštenju za medije.

(Direktno.rs)