Početna strana > Hronika > Tomislav Nikolić: Vanredni izbori u 2011.
Hronika

Tomislav Nikolić: Vanredni izbori u 2011.

PDF Štampa El. pošta
petak, 24. decembar 2010.

Lider Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić ocenio je da će 2011. biti godina socijalnih nemira i da bi morala da se završi vanrednim parlamentarnim izborima.

"Već godinu dana vlast bespotrebno muči gradjane svojom vladavinom koja sada uopšte nije bolja nego pre godinu dana", rekao je Nikolić gostujući u emisiji "Oko" RTS-a, dodavši da to "mučenje Srbije mora da prestane".

"Da je DOS u opoziciji imali biste desetine hiljada ljudi na ulicama svakoga dana", konstatovao je Nikolić i ocenio da će vlast, na sve moguće načine, pokušati da izbora ne bude.

"Ne možemo da ih nateramo na izbore, ali možemo da im pokažemo svoju snagu, da im pokažemo koliko građani Srbije ne veruju u njihove priče, koliko su željni promena i to je ono što je na nama. Ostalo je na njihovoj savesti", rekao je predsednik SNS.

Osvrćući se na izveštaj Dika Martija o ilegalnoj trgovini ljudskim organima na Kosovu, koji je kosovskog premijera Hašima ačija označio kao vođu kriminalne mafijaske grupe odgovorne za krijumčarenje oružja, droge i ljudskih organa, Nikolić je rekao da će sednica Parlamentarne skupštine Saveta Evrope krajem januara na kojoj će biti reči o tome biti za Srbiju jedna od najvažnijih.

Važno je da akcija Srbije ne bude razvodnjena, smatra on, napomenuvši da je već počeo da lobira kod poslanika koje poznaje.

Nikolić je ukazao na mogućnost da neko amandmanima koriguje izveštaj Martija i ublaži otpor koji je on izazvao.

"Iako sam rekao da vlast Srbije treba da pregovara sa onima koje su Albanci na Kosovu izabrali o tome šta ćemo dalje, uopšte mi je neprihvatljivo i neprirodno i mislim da to nikome ne može da padne na pamet da se ovog časa o bilo čemu sa Tačijem pregovara pre nego što se utvrdi da li je on ratni zločinac koji je masakrirao Srbe ili ne", rekao je Nikolić.

(Tanjug)