Početna strana > Hronika > Sveti Sinod Bugarske Pravoslavne Crkve apelovao na vlasti u Sofiji sa zahtevom da se otkaže „Parada ponosa“ 18. juna 2022.
Hronika

Sveti Sinod Bugarske Pravoslavne Crkve apelovao na vlasti u Sofiji sa zahtevom da se otkaže „Parada ponosa“ 18. juna 2022.

PDF Štampa El. pošta
petak, 17. jun 2022.

Sveti Sinod Bugarske Pravoslavne Crkve apelovao je na vlasti u Sofiji sa zahtevom da otkaže „Paradu ponosa“ 18. juna 2022. godine.

Sveti Sinod Bugarske Pravoslavne Crkve je 16. juna 2022. godine objavio na svom sajtu zvaničan apel povodom predstojeće gej parade u Sofiji.

 „Sveti Sinod naše maternje Pravoslavne Crkve kategorički izražava svoje negodovanje i neslaganje, protivi se organizaciji i održavanju gej parade 18. juna u našoj dragoj prestonici Sofiji“, navodi se u saopštenju.

BPC „snažno potvrđuje da je homoseksualno ponašanje potpuno svesna i grešna promena od Boga datog rodnog identiteta“, a seksualna orijentacija nije stvar izbora, već ustanovljena činjenica, kako Sveto pismo svedoči.

Pastiri BPC su zabrinuti da se u bugarskom društvu „povećava percepcija homoseksualnih činova kao nečeg normalnog, pa čak i prirodnog među mladima“.

 „Telesno opštenje osoba istog pola je neprirodno i nije svojstveno ljudskoj prirodi“, navodi se u apelu i ističe da Pravoslavna Crkva ne može da nađe opravdanje za takve postupke i odnose.

Pravoslavna Crkva poštuje slobodnu volju čoveka, ali kategorički podržava moralne istine, ne podlegavši uticaju sila, mode i sujete vremena, saopštila je BPC.

Sveti Sinod je izrazio posebnu zabrinutost što će tokom gej parade deca biti posmatrači, pa i učesnici ovog događaja.

 „Pozivamo sve odgovorne institucije da učine sve što je u njihovoj moći da zaustave ovaj čin pomračenja razuma“, obratio se Sveti Sinod vlastima Sofije.

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner