Početna strana > Hronika > Stefan Jovanović: Umesto nacionalnog stadiona, nacionalni zatvor za elitu koja se obogatila krađom narodnih para
Hronika

Stefan Jovanović: Umesto nacionalnog stadiona, nacionalni zatvor za elitu koja se obogatila krađom narodnih para

PDF Štampa El. pošta
petak, 09. decembar 2022.

 Poslanik Narodne stranke Stefan Jovanović ocenio je da će "SNS elita" koja se kako je rekao, obogatila izvlačenjem narodnih para iz budžeta, korupcijom i kriminalom, morati da odgovara i da će "umesto preskupog Nacionalnog stadiona sa pratećim sadržajem biti potreban Nacionalni zatvor sa pratećim sadržajem".

„Neophodno je da se podvuče crta i da se vidi kako se ko obogatio. Sistemska borba protiv kriminala i visoke političke korupcije mora podrazumevati uvođenje specijalnog tužioca za visoku korupciju i donošenje zakona o poreklu imovine sa oduzimanjem nelegalno stečene imovine“, rekao je Jovanović za današnji list Nova.

Ocenio je da će „non-pejper o (ne)slobodi medija“, koji je u utorak u Parizu predao Komitetu za kulturu i medije Saveta Evrope, pokrenuti dublje i veće interesovanje za stanje u Srbiji.

„Do sada se pokazalo da predsednik Srbije Aleksandar Vučić uvek ‘podvije rep’ pred strancima kada krenu pritisci spolja, a evropske institucije imaju mehanizme da utiču na slobodu medija, demokratiju i slobode“, naveo je Jovanović.

Dodao je da je razgovarao sa glavnim izvestiocem Komiteta za slobodu i medije Mogensom Jensenom, i da će u januaru 2023, biti odredjen i izvestilac za Srbiju, koja je, po njegovim rečima, jedna od država pod monitoringom Saveta Evrope.

„U svom izlaganju na sednici Komiteta upoznao sam članove tog tela sa napadima, etiketiranjem, ali i ekonomskim pritiscima sa kojima se mediji i novinari suočavaju u Srbiji, i upozorio sam da Srbija tone u potpuni medijski mrak“, rekao je Jovanović.

(Beta)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner