Početna strana > Hronika > Staša Košarac: OHR mora biti zatvoren a Kristijan Šmit poslat kući
Hronika

Staša Košarac: OHR mora biti zatvoren a Kristijan Šmit poslat kući

PDF Štampa El. pošta
utorak, 27. februar 2024.

 SARAJEVO – Član Predsedništva SNSD-a Staša Košarac rekao je danas u Sarajevu da je dobro da u kontinuitetu postoje razgovori političkih struktura koje čine vlast na nivou BiH, a da je na delu partnera iz Federacije BiH da se ohrabre i otrgnu iz zagrljaja zapadnih mentora, koji su prisutni u Sarajevu.

Košarac je, odgovarajući na pitanje novinara o sutrašnjem sastanku lidera stranaka u vlasti na nivou BiH u Mostaru, istakao da su SNSD i koalicioni partneri ponudili rešenja za Zakon o sudovima u BiH i Zakon o sprečavanju sukoba interesa u institucijama BiH, navodeći da se ne odustaje od stavova koji su utemeljeni u skladu sa Ustavom i političkim principima.

On je naglasio da je Republika Srpska vrlo oprezna na, kako je rekao, šarene laže koje Evropska delegacija i Savet Evrope nude BiH. Košarac je rekao da u svemu mora biti vidljiv ustavni kapacitet Republike Srpske, dodajući da je potpuno jasno da OHR mora biti zatvoren, te da Kristijan Šmit mora biti poslat kući.

„I da partneri koji dolaze iz dela FBiH shvate da je važnost na izradi suvereniteta BiH jedino moguća uz dogovor legitimno izabranih predstavnika tri konstitutivna naroda i dva entiteta i to je jedini ustavni put BiH”, rekao je Košarac i dodao da je sve ostalo avantura američkog ambasadora Majkla Marfija i Kristijana Šmita, prenela je Srna.

Lideri SNSD-a, HDZ-a i stranaka „Trojke” iz Federacije BiH koju čine SDP, Narod i pravda i Naša stranka, sastaće se sutra u Mostaru, a prethodni sastanak imali su 8. februara u Sarajevu, prenosi Tanjug.

(Politika)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner