Početna strana > Hronika > Srđan Škoro: Prebačen sam u dnevni list „Sport“ i praktično izbačen iz "Večernjih novosti"
Hronika

Srđan Škoro: Prebačen sam u dnevni list „Sport“ i praktično izbačen iz "Večernjih novosti"

PDF Štampa El. pošta
utorak, 20. maj 2014.

BEOGRAD - Novinar "Večernjih novosti" Srđan Škoro, koji je na dan formiranja nove Vlade Srbije kritički govorio o njenom sastavu, dobio je u utorak, posle usmene smene sa mesta šefa deska Novosti, ponudu za premeštaj u dnevni list "Sport", navodi se na sajtu Udruženja novinara Srbije.

U ponudi za zaključenje aneksa ugovora o radu ne navode se konkretni razlozi premeštaja, a Škoru je ponuđeno mesto pomoćnika odgovornog urednika, naveo je UNS.

Dodaje se da u ponudi uopšteno stoji da je došlo do "izmenjenih okolnosti" i da su razlozi za premeštaj na novo radno mesto "potreba procesa i organizacije rada".

"Faktički sam ovom ponudom izbačen iz 'Večernjih novosti'. Prebačen sam u dnevni list 'Sport' koji je zbog sopstvene nerentabilnosti i teškoća u poslovanju pred gašenjem. Praksa u 'Novostima' je da se u 'Sport' šalju ljudi isključivo po kazni", rekao je Škoro za UNS i dodao da nikada nije radio nešto što ima veze sa sportom.

Novinar je dodao da bi na novom radnom mestu imao polovinu dosadašnje plate iako se faktički postavlja na mesto pomoćnika urednika lista, kao i da za odgovor na ponudu ima osam radnih dana.

U slučaju odbijanja ili neizjašnjavanja u datom roku prestaje mu radni odnos, dok zadržava pravo da ako ponudu prihvati pred nadležnim sudom osporava zakonitost ponudjenog aneksa ugovora.

Glavni urednih "Novosti" Ratko Dmitrović negirao je da je Škora smenio zbog gostovanja na RTS i saopštenja SNS o tome i dodao da nije bio zadovoljan njegovim učinkom na mestu šefa deska.

Komentarišući sastav nove vlade, Škoro je na RTS-u rekao da "to nije ono što se od Srbije očekivalo u ovom trenutku jer je prvi put premijer mogao da bira koga hoće".

(Beta)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner