Početna strana > Hronika > Srbija i Rusija potpisale plan o vojnoj saradnji u 2016
Hronika

Srbija i Rusija potpisale plan o vojnoj saradnji u 2016

PDF Štampa El. pošta
sreda, 18. maj 2016.

Načelnik Uprave za međunarodnu saradnju Ministarstva odbrane Srbije Milan Konjikovac i ataše za pitanja odbrane Ambasade Rusije u Srbiji Andrej Kindjakov potpisali su Plan bilateralne vojne saradnje za 2016. godinu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

U saopštenju se navodi da se u dokumentu radi i o posetama na visokom nivou, na primer, učešću ministra odbrane Srbije Zorana Đorđevića na Petoj moskovskoj konferenciji za međunarodnu bezbednost i predstojećoj poseti Rusiji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića.

„Kapetan bojnog broda ’Konjikovac‘ izrazio je zahvalnost Rusiji za podršku koju ona pruža u podržavanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije i naših napora da se mirnim putem reše problemi na teritoriji Kosova i Metohije preko dijaloga zainteresovanih strana. On je dodao da Srbija nastavlja da se pridržava proglašene vojne neutralnosti i produženja saradnje sa svim partnerima na osnovu uzajamnog uvažavanja“, navodi se u zvaničnom saopštenju.

Sa svoje strane, Kindjakov je rekao da je vojna saradnja dostigla visok nivo opštih i političkih odnosa dveju zemalja i dodao da će se preduzeti napori za održavanje datog nivoa saradnje i u buduće. On je potvrdio da će se nastaviti razvoj saradnje u vojnoj, vojno-tehničkoj, vojno-obrazovnoj i vojno-medicinskoj sferi.

(Sputnjik) 

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner