Početna strana > Hronika > SNS priprema krivične prijave za čelnike vlasti zbog Telekoma
Hronika

SNS priprema krivične prijave za čelnike vlasti zbog Telekoma

PDF Štampa El. pošta
sreda, 13. april 2011.

Stručni tim Srpske napredne stranke priprema krivične prijave protiv „svih čelnika režima i svih članova vladine radne grupe koji učestvuju u protivzakonitoj, kriminalnoj prodaji Telekoma Republike Srbije”, koje će podnositi narednih dana, najavio je juče zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić. On nije isključio mogućnost da prijava bude podneta i protiv premijera Mirka Cvetkovića. Vučić je podsetio da je Vlada Srbije utvrdila minimalnu cenu za Telekom od 1,4 milijarde evra, a da sada nastavlja pregovore sa jedinim ponuđačem Telekomom Austrija, koji nije ispunio taj osnovni tenderski uslov. Prema njegovim rečima, vlast „nastavlja da nudi sve što može ne bi li se dočepala nekih para za izbore” i nije je briga za imovinu i građane Srbije.

Naprednjaci u subotu očekuju datum izbora

Naprednjaci očekuju da na mitingu, koji organizuju u Beogradu 16. aprila, dobiju datum vanrednih parlamentarnih izbora, rekao je juče Aleksandar Vučić, zamenik predsednika SNS-a. On je, šaljivo, kazao da će vlastima dati „ponudu koju neće moći da odbiju” i dodao da su naprednjaci spremili iznenađenje i da se ono odnosi na ideju, a ne na napad ili nasilje.

„To će biti originalna ideja i niko od čelnika režima neće biti ni na koji način ugrožen, ali uveren sam da će prihvatiti da odluče o tome kada će izbori biti. Uveren sam zato što se ljudi neće razići”, rekao je Vučić, koji nije hteo da govori o detaljima „iznenađenja” koje pripremaju.

Vučić je negirao informaciju objavljenu u jednom dnevnom listu da su se Boris Tadić i Tomislav Nikolić dogovorili na sastanku sa evropskim komesarom za proširenje Štefanom Fileom da izbori budu 18. decembra, navodeći da je to „notorna laž”.

Vučić je apelovao na građane da na mitingu pokažu visoku svest „kakvu su pokazali 5. februara” i naveo da nijedno staklo ne sme biti razbijeno. On je poručio da će naprednjaci čuvati sve u gradu što je moguće da se čuva i da će čuvati i najvažnije medijske kuće od građana koji bi mogli da imaju nešto protiv njih.

Zamenik lidera naprednjaka predstavio je studenta elektrotehnike Miloša Miljkovića–Maksela, člana SNS-a, koji je snimio pesmu „u rep fazonu” koju će puštati na mitingu. Vučić je naveo i da će upoznati javnost sa obrazloženjima kojima su pojedine televizije odbijale da emituju spotove naprednjaka, iako su hteli da plate za to.

(Politika)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner