Početna strana > Hronika > Policijski sindikat Srbije: Zloupotreba policije u političke svrhe i hapšenje oficira vojske, zato što ne želi da mu aktivisti SNS kucaju na vrata; SNS: Napadnuti aktivisti stranke u Rtanjskoj ulici
Hronika

Policijski sindikat Srbije: Zloupotreba policije u političke svrhe i hapšenje oficira vojske, zato što ne želi da mu aktivisti SNS kucaju na vrata; SNS: Napadnuti aktivisti stranke u Rtanjskoj ulici

PDF Štampa El. pošta
utorak, 13. februar 2018.

Policijski sindikat Srbije se oglasio saopštenjem u kome oštro osuđuje zloupotrebu policije u političke svrhe.

Kako se navodi, povod za reakciju je “incident kada je jedan od najviših rukovodilaca Policijske stanice Zvezdara uhapsio kapetana Vojske Srbije koji se sukobio sa aktivistima Srpske napredne stranke”.

Kako je navedeno, njemu je posle hapšenja određen policijski pritvor od 48 sati. 

“Ne treba huškati policiju na vojsku. Vrlo je štetno zloupotrebiti policiju i vojsku u skupljanju izbornih poena. Ne trebaju policajci da slušaju političke diktate, već da slušaju zakon. Policija i vojska su iznad politike i ne treba policiju koristiti u zastrašivanju građana. Bez prisustva vojne policije, samovoljno hapsiti oficira Vojske Srbije, zato što ne želi da mu stranački aktivisti kucaju na vrata i uznemiravaju, jeste stavljanje policije u službu politike, a to je nešto čemu će se Policijski sindikat Srbije najodlučnije suprotstaviti”, kaže Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije. 

Srpska napredna stranka (SNS) saopštila je da su fizički napadnuti njeni aktivisti u Rtanjskoj ulici dok su učestvovali u stranačkim aktivnostima u okviru kampanje Grad Beograd.

Kako se navodi u saopštenju, na aktiviste SNS nasrnuo je muškarac koji je mladića N. G. udario rukom u predelu nosa, a devojku N. S. ošamario i gurnuo u predelu grudi, oteo im stranački materijal koji su nosili, uz psovke i najteže uvrede.

Srpska napredna stranka ističe da je šokirana ovim monustruoznim fizičkim napadom na njene omladince koji su napadnuti samo zato što su članovi SNS, iako su pristojno i na dostojanstven način obavljali redovne stranačke aktivnosti.

Stranka poziva nadležne državne organe da hitno reaguju i procesuiraju počinioca.

Uhapšen osumnjičeni za napad na aktiviste SNS

Policija je uhapsila M.V. (41) osumnjičen da je napao dvoje aktivista SNS N. G. i N. S. na Zvezdari i tom prilkom im naneo povrede i oteo stranačke materijale.

M.V. je po nalogu Prvog osnovnog tužioca u Beogradu određeno zadržavanje do 48 sati u kom roku će biti priveden na saslušanje, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo nasilničkog ponašanja.

(Agencije)