Početna strana > Hronika > SNP Naši: Spisak 30 najvećih srbomrzaca među javnim ličnostima
Hronika

SNP Naši: Spisak 30 najvećih srbomrzaca među javnim ličnostima

PDF Štampa El. pošta
petak, 28. mart 2014.

Cilj objavljivanja ovog spiska jeste ukazivanje javnosti na sve one koji u društveno-kulturnom prostoru Srbije nekažnjeno šire govor mržnje prema srpskom narodu i čine teška krivična dela diskriminacije i širenja verske, nacionalne i etničke mržnje i netrpeljivosti, a nikada do sada nisu izvedeni pred lice pravde.

Najveći broj među njima je direktno finansiran od strane SAD-a i drugih zapadnih država kroz različite fondacije i obaveštajno-nevladine strukture, ali su često njihovi otvoreno antisrpski projekti finansirani i od same države.

SNP NAŠI na ovaj način želi da im poruči da nikako ne mogu prevariti srpski narod bez obzira što uživaju zaštitu svih proevropskih režima u poslednjih deceniju i po, te da ih raskrinka kao intelektualni otpad i kvazi-kulturne delatnike koji su zajedno sa ostatkom političkog mulja isplivali na površinu u posleratnoj Srbiji.

Spisak 30 najvećih srbomrzaca i izdajnika među javnim ličnostima

Mirjana Karanović – nekada poznata glumica, a sada promoter antisrpskih filmova, kvazi-kulture i gej ideologije. Snimila film o silovanoj muslimanki i uzela učešća u tom projektu koji kao i niz drugih sličnih projekata za cilj ima da u javnosti stvori utisak o Srbima kao divljacima i genocidnom narodu. Ova glumica je aktivna kao gej lobista i besramni je nosilac titule „gej ikona“. Jedan od simbola posleratne kvazi-kulture u Srbiji.

Nikola Đuričko – glumac koji je zarad malo slave žrtvovao svoju karijeru u filmu Anđeline DŽoli „Zemlja krvi i meda“ u kojem se početak rata u Bosni i Hercegovini besramno falsifikuje prikazujući Srbe kao teroriste i zataškava činjenica da je rat otpočeo pucnjavom na mladence ispred Srpske pravoslavne Crkve. U filmu su Srbi predstavljeni kao ratni zločinci koji siluju muslimanke, što je još jedna u nizu neistina koju su formirali zapadni mediji kako bi Srbi bili osuđeni kao genocidan narod. Ovom umetniku posvećenom „razvoju umetničkih duhovnih vrednosti“, ovakav besramni nemoral nije smetao. Generala Ratka Mladića pri tome naziva „ružnim ubicom“, a svi koji ne podržavaju gej paradu za Đurička su „fašisti“. Jedan od simbola posleratne kvazi-kulture u Srbiji.

Goran Marković – režiser koji kroz svoje filmove uvek predstavlja Srbe kao ratne zločince i srpski narod kao genocidan. Jedan od prozapadnih primitavaca, jeftini falsifikator istorijskih činjenica i utemeljivač posleratne kvazi-kulture domaćih prostora.

Svetislav Basara – književnik, alkoholičar i pljuvač svega što ima u prefiksu „srpski“, veliki obožavalac Aleksandra Vučića od kada su izašli na naslovnoj strani Novog Magazina kako se rukuju uz zajedničku poruku „Promena svesti Srba biće najteži posao“, čime je Aleksandru Vučiću i zvanično dao podršku i identitet „evropejca“. Jedan od simbola posleratnog kvazi-intelekta u Srbiji.

Jelena Karleuša – simbol kvazi-kulture današnje Srbije. Imala je više istupa u javnosti gde je davala podršku gej paradi, a homoseksualci su joj bili i gosti na koncertu. Često pljuje po SPC, srpskoj kulturi i srpskom narodu. Veliki fan LDP-a i Demokratske stranke. Koristi medijski prostor za promociju antihrišćanskih ideologija, kvazi-političkih stavova i širi govor mržnje prema srpskoj nacionalnoj ideji. Jedna od najomraženijih javnih ličnosti u srpskom narodu.

Biljana Srbljanović – u narodu poznata kao dramska spisateljica i kokainski zavisnik. Od okorelog nacionaliste postala je zaštitnik „građanske Srbije“, promoter američke NATO demokratije i pobornik palanačkih pogleda na „zapadni svet“, borac za prava LGBT populacije. Zalaže se za soroševski tip otvorenog društva, menjanje društvene svesti kod Srba i kroz javne nastupe često se na najvulgarniji način odnosi prema srpskom narodu, crkvi, srpskim velikanima, itd. Realizovala pozorišni projekat o Gavrilu Principu koji je finansiran od strane austrijskih fondacija sa sve premijerom u Beču, a koji za cilj ima da zamagli jednostavnu istinu o Francu Ferdinandu kao okorelom diktatoru i okupatoru srpskog naroda. Jedan od simbola posleratnog kvazi-intelekta i primitivizma u Srbiji.

Miša Brkić – veliki poklonik DŽordža Soroša sa kojim se sastajao u više navrata, dopisnik Glasa Amerike, a u karijeri bio urednik više dnevnih listova i magazina. Uvek neprijateljski okrenut prema patriotskim pokretima i strankama, i uopšte nacionalnoj ideji, dok zdušno podržava EU, NATO i MMF. Poznat kao rusofob i evrofanatik, a u javnosti se govorilo i da je pripadnik određenih masonskih loža. Jedan od simbola kvazi-intelektualne elite posleratne Srbije.

Jovan Bajford – socijalni psiholog čija je uža specijalnost blaćenje lika i dela Svetog Vladike Nikolaja Velimirovića, kojeg optužuje za antisemitizam i antievropejstvo.  Kroz tekstove često govori o opasnosti srpskog nacionalizma i njegove veze sa SPC. Simbol kvazi-intelekta i palanačke svesti u odnosu na „zapadni svet“.

Gorčin Stojanović – intelektualac (provincijalac) iz kruga dvojke čuven po mlaćenju prazne slame i po rečenici „da se više grozi provincije nego lošeg života“, a provincija za Gorčina predstavlja sve što ima „miris tamjana“, parohijalni način mišljenja… Očaran i opijen zapadom sa vidnim kompleksom „američke žvake“ i „kinder jajeta“. Jedan od simbola posleratne kvazi-kulture u Srbiji i govora mržnje prema srpskoj naciji i srpskom nacionalizmu.

Žarko Korać – osvedočeni srbomrzac koji godinama optužuje srpski narod za izmišljene genocide širom SFRJ, dok je izjavio „da Srbija ne treba da se bavi zločinima NDH, jer Hrvatska nije njena naslednica“. Ovaj politički šarlatan je u javnosti takođe poznat i kao gej lobista i zagovornik održavanja gej parada.

Latinka Perović -  ideolog i zaštitnik kvazi-elite koja sebe predstavlja „modernom, građanskom i evropskom Srbijom“. Umišljeni borac protiv nepostojećih kategorija poput „velikosrbijanskog nacionalizma“ i „antievropske ideologije“.  Kao glavnog krivca za ratove 90-ih optužuje državu Srbiju, SANU, SPC i srpske intelektualce. Veliki zagovornik nezavisnog Kosova. Intelektualni otpad posleratne Srbije.

Borka Pavićević – jedna od aktivistkinja i srbomrzaca na platnoj listi DŽordža Soroša i raznih fondacija, ispostava stranih obaveštajnih službi. Veliki borac protiv „srpskog nacionalizma i SPC“, a kao šiptarski lobista u Beogradu je organizovala izložbu slika šiptarskog teroriste Adema Jašarija. Kao podršku organizatorima Gej parade organizovala sramnu izložbu fotografija na kojoj su Gospod Isus Hristos i pravoslavni svetitelji prikazani kao homoseksualci. Kao višestruki plaćenik stranih struktura u Srbiji, uživa zaštitu svih proevropskih režima i nikada nije izvedena pred lice pravde. Jedna od najomraženijih osoba u srpskom narodu.

Branko Radun – samozvani politički analitičar, koji kada nije uspeo da se probije u nacionalnim  intelektualnim krugovima, a odmah po nastanku SNS najpre preko svog sajta „VIDOVDAN“ postaje njihov lobista,  a zatim i u svojim javnim nastupima podržava Aleksandra Vučića i političku korupciju „briselskog sporazuma“. Režimski klovn.

Dragomir Anđelković – kolega Branka Raduna, kvazi- analitičar koji je uvek tu da obavlja prljave poslove (političke analize) u korist Aleksandra Vučića i SNS-a. Spada u sloj najopasnijih marioneta koji patriotizam svode na „salonski nacionalizam“ i tako omogućavaju antisrpskim ideologijama kredibilitet. Miljenik svih proevropskih režima.

Petar Luković – nekada pit bul drugosrbijanskog novinarstva koji je grizao sve bez ikakvog pardona, a sada sijamska maca Aleksandra Vučića koja na svom internet portalu E-novine piše hvalospeve svom voljenom lideru. Nesmetano širi najgrublji i najotvoreniji govor mržnje prema Srbima, pravoslavlju i srpskoj kulturi, dok kao simbol antisrpskog kvazi-kulturnog establišmenta uživa zaštitu svih proevropskih režima i nikad nije pozvan na krivičnu odgovornost zbog širenja govora mržnje i raspirivanja verske, nacionalne i etničke netrpeljivosti i mržnje.

Vladimir Arsenijević – književnik koji je stekao slavu devedesetih pljuvanjem po režimu Slobodana Miloševića, a i svemu što je srpsko, paralelno fanatično veličajući „zapad“. Čuvena izjava „Srbija je danas tužna, zaostala, desničarska, palanačka državica, ksenofobična, nepoverljiva, dozlaboga konzervativna, skučene, tabloidske svesti, dezorijentisana iznad svega ponekad se čini da iz ovog kovitlaca.zaista nema pravog izlaza.“ Jedan od kvazi-intelektualaca sa izraženim kompleksom niže vrednosti u odnosu na „zapad“.

Veran Matić – simbol ekstremnog antisrpskog novinarstva, veleizdajničke politike i širenja govora mržnje prema Srbima. Dugi niz godina vrši teška krivična dela i antisrpsku medijsku kampanju preko nacionalne frekvencije koju ima B92. Zaštićeni medved svih evropskih režima. Preko svoje televizije vodio je i vodi kampanje za nezavisnost Kosova, Srbe predstavlja kao genocidan narod koji je kriv za zločine širom bivše SFRJ, vodeći gej lobista, jedan od miljenika američke ambasade, višestruki strani plaćenik. Putem B92 je izvršio niz krivičnih dela širenja govora mržnje i raspirivanja verske, nacionalne i etničke netrpeljivosti i mržnje, ali nikad nije pozvan na odgovornost. Vulgarnost govora mržnje prema srpskoj kulturi, srpskom identitetu i istoriji je dostigao vrhunac pljuvanjem lika i dela, sada blaženopočivšeg, patrijarha Pavla.

Nataša Kandić - simbol za posleratnu veleizdajničku kliku u Srbiji. Strani agent, dugogodišnji saradnik DŽordža Soroša, zapadnih fondacija i američke administracije od kojih dobija novac za lažna prikupljanja i objavljivanja materijala o ratnim zločinima na prostoru bivše SFRJ koje su navodno počinili Srbi. Tokom rata na Kosmetu 1999. godine, odlazila je i donosila falsifikovane dokaze koji su kasnije korišćeni na suđenjima optuženim Srbima za ratne zločine na prostorima Kosova i Metohije. Nataša Kandić je bila počasni gost na sednici skupštine lažne države Kosovo kada je proglašena nezavisnost od Srbije. Postoji ceo niz teških krivičnih dela koja je počinila, ali nikad nije izvedena pred lice pravde. Jedna od najomraženijih osoba u srpskom narodu.

Ivan Vejvoda – najplaćeniji američki agent koji finansira i koordinira projekte izgradnje i jačanja nezavisnog Kosova i prvi čovek za sprovođenje programa Balkan Trast for Demokrasi koji je u vlasništvu Sjedinjenih Američkih Država upravljan pod budžetom američke državne agencije USAID. Redovno predaje raport američkim kongresmenima i to ističe u svojim biografijama. Od petooktobarskog CIA prevrata 2000. godine nastavlja saradnju sa američkim obaveštajnim i političkim krugovima sve do današnjeg dana.

Srđa Popović – strani agent, nekadašnji savetnik pokojnog Zorana Đinđića i jedan od vođa organizacije OTPOR koju je osnovala CIA radi rušenja režima Slobodana Miloševića. Već u prvim godinama posle uspešne realizacije CIA projekta 5. oktobra 2000. godine biva angažovan od Stejt departmenta i učestvuje u državnim prevratima u drugim zemljama, a od 2004. godine osniva organizaciju KANVAS koja je nastavlja da radi za američke obaveštajne službe i preko koje se organizuju nasilne revolucije u svim zemljama koje se ne slažu sa politikom SAD. Popović je jedan od najuspešnijih indoktriniranih agenata američkih obaveštajnih službi, a nagrađen je od strane svetskih moćnika i celim ostrvom na Maldivima koje mu je predato u vlasništvo. Višestruki plaćenik stranih obaveštajnih službi i zapadnih fondacija.

Teofil Pančić – zagovornik kvazi-političkih teorija i promoter palanačkih percepcija „zapadnog sveta“. Jedan od najistaknutijih među beogradskim politički angažovanim novinarima koji svaku nacionalnu ideju proglašavaju fašističkom, dok pravi neofašizam oličen u NATO alijansi promovišu kao demokratske moderne obrasce civilizovanog ponašanja.

Sonja Biserko – Srbiju predstavlja kao „bastion mraka“, a Srbe kao „patološke ubice i zločince“. Ponosna je vlasnica hrvatskog pasoša i za potrebe Hrvatske ambasade prikuplja podatke kako bi Srbi bili optuženi za ratne zločine. Veliki zagovornik „nezavisnog Kosova“ i saradnik nevladinih organizacija iza kojih stoje šiptarski narko karteli. Dobijala novac od DŽordža Soroša sa kojim se više puta i sastajala. Za vreme bombarodvanja Srbije od strane NATO pakta pozivala na ubijanje civila. Jedna od najomraženijih osoba u srpskom narodu.

Miljenko Dereta – jedan u nizu stranih agenata i pobornika palanačke ideologije kompleksa niže vrednosti prema „zapadnom svetu“. Plaćenik niza stranih nevladinih organizacija, austrijskih fondacija i DŽordža Soroša sa kojim se i lično sastajao.  Lobista politike priznavanja nezavisnog Kosova i pobornik veleizdajničkih marionetskih kvazi-političkih stavova. Čuven po izjavi „da je većina Srba ksenofobično“. Spada u krug nevladinih aktivista koji podržavaju „gej paradu“. U javnosti se često ističe kao rusofobni političar i zdušno podržava EU i NATO, kao i neonacističke teorije neoliberalizma.

Jelena Milić – direktor centra za evroatlantske studije, poznata kao NATO lobista koji podržava bombardovanje Srbije 1999. godine pod opravdanjem da je „na drugi način bilo nemoguće sprečiti zlodela koja je činio Miloševićev režim od 1998. do 1999. na Kosovu“. Poznata i kao gej lobista i plaćenik evroatlantskih, zapadnih i američkih fondacija. Karijeristički intelektualni otpad posleratne Srbije.

Mirko Đorđević – samozvani verski analitičar koji je poznat po napadima na SPC. Totalni laik i nepoznavalac pravoslavne teologije i hrišćanstva uopšte koji proizvoljno tumači Crkvene Kanone, po običaju kako je tumačio statut Saveza Komunista. Monahe na Svetoj Gori i Svetog vladiku Nikolaja Velimirovaića je nazivao nacistima i antisemitima. Podržava održavanje gej parada i LGBT populaciju, kao i ulazak Srbije u EU. Jedan od simbola posleratnog kvazi-intelekta.

Srbijanka Turlajić – profesorka , borac za „ljudska prava“ i put Srbije ka Evropi. Bila aktivni član organizacije OTPOR koju je osnovala i finansirala CIA. Zalaže se za američki koncept „građanskih prava“ koji podrazumeva gej parade, rušenje institucije porodice i uništenje patrijarhalnog društva. Jedan od istkanutih beogradskih promotera palanačke percepcije „zapadnog sveta“. U intervjuu za dnevni list BLIC rekla da „podržava ono što je Vučić uradio sa Kosovom“, misleći na potpisivanje protivustavnog Briselskog sporazuma.

Milovan Drecun – vojni novinar i politički analitičar i komentator, branitelj Kosova i Metohije, pisac više knjiga koje su veličale herojstvo srpske vojske na KiM tokom rata 1999. godine. Sada izdajnik i politička fukara koja se zarad boljeg života učlanila u SNS,  jedan od učesnika izdaje KiM i potpsivanja Briselskog sporazuma. Jedan od simbola veleizdajničke klike okupljene oko Srpske napredne stranke.

Nenad Lj. Stefanović – simbol proevropskog novinarskog rugla koji je vrhunac dostigao u toku predizborne kampanje za parlamentarne izbore 2014. godine u kojoj je kršeći zakon i sa ciljem ulagivanja proevropskom režimu brutalno blokirao sve patriotske stranke i sprečio gostovanje predstavnika stranaka koje su u javnosti profilisane kao patriotske u emisijama RTS-a, iako je imao zakonsku obavezu da omogući svima isti tretman. Čovek koji je javni servis Srbije pretvorio u porno kanal vladajućih partija, a uređivanje izbornog programa predao u ruke američkih obaveštajno-nevladinih struktura.

Svetlana Lukić – jedan od simbola ekstremističkog srbomrzačkog govora mržnje. Pljuvač svega što je srpsko i pobornik američkih NATO vrednosti i gej ideologija, poklonik Reganove narko-demokratije i promoter primitivizma oličenog u kompleksu niže vrednosti prema „svetu zapada“. Putem sajta Peščanik već dugi niz godina nekažnjeno širi govor mržnje prema srpskom narodu. Višestruki plaćenik zapadnih fondacija i obaveštajno-nevladinih struktura.

Nebojša Krstić – simbol posleratnog kvazi-intelekta u Srbiji. Nekadašnji član pop benda „Idoli“ koji je postao „igrač“ na marketinškom tržištu Srbije po principu trgovine političkim uticajem odmah po dolasku njegovog prijatelja Borisa Tadića na vlast kojem je bio i lični savetnik. Sitni karijerista, umišljeni intelektualac i otvoreni zagovornik nezavisnog Kosova, a do koje mere ide političko šarlatanstvo dotičnog pokazuje činjenica što je svojevremeno predlagao srpskoj fudbalskoj reprezentaciji da igraju utakmicu sa reprezentacijom Kosova. Jedan od simbola veleizdajničkog režima Borisa Tadića i veleizdajničke plaćeničke klike okupljene oko nekadašnje Demokratske stranke za koju je dokazano – na osnovu izveštaja, izjava i saopštenja Stejt departmenta, fondacije NED, organizacija IRI i NDI, obaveštajnih službi CIA i FBI, kao i Vikiliks depeša – da je ta stranka plaćenički politički servis Stejt departmenta u Srbiji.

(Informativna služba SNP Naši)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner