Početna strana > Hronika > Slobodna Subotica: Nemačka kompanija Norma grupa telefonom podelila otkaze privremeno zaposlenim radnicima
Hronika

Slobodna Subotica: Nemačka kompanija Norma grupa telefonom podelila otkaze privremeno zaposlenim radnicima

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 09. april 2020.

 Nemačka kompanije danas podelila otkaze privremeno zaposlenim radnicima, zaposleni tvrde da je otpušteno sto radnika

Norma grupa, koja u subotičkoj Slobodnoj zoni posluje od 2011. godine, danas je otpustila prvu grupu privremeno zaposlenih radnika. Sada već bivši radnici “Norminog” pogona u Malom Bajmoku, sa kojima je Slobodna Subotica razgovarala, tvrde da je otpušteno sto radnika.

– Očajan sam. Pozvali su me telefonom i saopštili da više ne radim. Imam kredit, podstanar sam. Ne znam šta ću. Dugo već radim obnavljajući ugovor, čas sa agencijom “Trenkvalder”, čas sa “Normom”. Ovako su mi javili i prošle godine, telefonom, da sam dobio otkaz, da bi me posle dve nedelje zvali. Taman sam ponovo bio potpisao ugovor sa “Normom” i stekao kakva-takva prava i eto... – kaže izvor Slobodne Subotice iz redova otpuštenih radnika koji je želeo da ostane neimenovan.

Predsednik Udruženja građana “Slobodan grad”, Nemanja Šarčević, kaže da su otkazi Subotičanima u sred vanrednog stanja dokaz da je Srbija poslednjih decenija neokolonija.

– Voleo bih da neko u Nemačkoj dobije otkaz običnim telefonskim pozivom, čak i u slučaju da se radi o privremeno zaposlenoj osobi. Naša država pod hitno mora da menja svoju politiku i primora kompanije da poštuju srpske građane. Ovo nije od juče, “Norma grupa” je već postupala ovako. To jednostavno mora da se promeni – kaže Šarčević.

Vlada Srbije je za potrebe dolaska “Norma grupe” uložila više od sto miliona dinara u infrastrukturno opremanje zemljišta i izdvojila po pet hiljada evra po zaposlenom u pomenutoj kompaniji. Halu u kojoj posluje "Norma grupa" izgradili su kompanija DG i SMB gradnja.

Kako saznajemo, niko od stalno zaposlenih nije dobio otkaz.

(Slobodna Subotica)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner