Početna strana > Hronika > Slobodan Samardžić: Zakon o amnestiji iz 2001. donet pod velikim pritiskom Zapada
Hronika

Slobodan Samardžić: Zakon o amnestiji iz 2001. donet pod velikim pritiskom Zapada

PDF Štampa El. pošta
utorak, 14. maj 2013.

Beograd - Šef poslanika DSS Slobodan Samardžić tvrdi da je "kleveta" tvrdnja da je bivši premijer Vojislav Koštunica donosio odluke o puštanju albanskih terorista.

Samardžić je danas u Skupštini Srbije, u delu sednice kada poslanici imaju mogućnost da postavljaju pitanja, rekao je da premijer Srbije i prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i Aleksandar Vučić "učestalo govore govore da je Vojislav Koštunica donosio odluke o puštanju albanskih terorista".

On je zatražio objašnjenje na koju se odluku pozivaju kada tvrde da je Koštunica to učinio.

Samardžić je rekao da takvu odluku nije doneo Koštunica, već da je amnestija izvršena na osnovu zakona iz 2001. godine po kome su pušteni mnogi, a među njima i braća Mazreku.

"Možda Dačić i Vučić imaju neka druga dokumenta pa ih molim da ih pokažu, jer to je jedna velika kleveta. Razume se da se u političkoj borbi koriste razna sredstva, ali to bi u demokratskom društvu trebalo da ima meru i granicu", rekao je Samardžić.

On je dodao da je tadašnji zakon o amnestiji donet pod "velikim pritiskom istog tog zapada", a donošenje zakona o amnestiji bio je "jedan od uslova parlametarne skupštine Saveta Evrope da kako bi Srbija mogla da bude kandidat za člana Saveta Evrope".

(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner