Početna strana > Hronika > Skupština AP KiM: Vučić obmanjuje javnost i prikriva da će se ZSO formirati po ustavu i zakonima "nezavisne države Kosovo"
Hronika

Skupština AP KiM: Vučić obmanjuje javnost i prikriva da će se ZSO formirati po ustavu i zakonima "nezavisne države Kosovo"

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 27. avgust 2015.

Poslanici i rukovodstvo Skupštine AP KiM kao jedini legalni i legitimni predstavnici srpskog naroda, jer su izabrani po zakonima Republike Srbije, u više navrata su javno iskazali zabrinutost i neslaganje sa državnim vrhom Republike Srbije povodom postignutog Briselskog sporazuma. Naime, iznet je jasan i nedvosmislen stav da je Briselski sporazum štetan za srpski i nealbanski narod i da implementacija sporazuma znači nestanak Srba sa KiM i da predstavlja ozbiljnu pretnju teritorijalnom integritetu i očuvanju Srbije i njene državnosti na teritoriji AP KiM.

Nažalost, Aleksandru Vučiću 25. 8. 2015. nisu predstavljale prepreku ni najvrednije i najstarije srpske svetinje na KiM, kao ni Odluka Ustavnog suda R.Srbije, kojom je Briselski sporazum proglašen političkim a ne pravnim aktom i da kao takav ne može da proizvodi nikakva pravna dejstva, da sa prištinskom delegacijom postigne novi sporazum kojim je Kosovu kao nezavisnoj državi predao elektroenergetski i telekomunikacioni sistem R. Srbije, omogućivši Kosovu da na taj način dobije i poseban broj. 

Da bi izdaju prikrio, medijskim spinovanjem i preko partijskih članova, predsednik Vlade RS pokušava da obmane kako Srbe na KiM, tako i kompletnu srpsku javnost, da je srpska delegacija prilikom poslednjih pregovora trijumfovala, hvaleći se pre svega postignutim sporazumom o formiranju Asocijacije-Zajednice srpskih opština.

Međutim, presednik Vlade, gospodin Aleksandar Vučić, i njegovi istomišljenici, ne žele da kažu istinu javnosti: da će se Asocijacija-Zajednica formirati po zakonima nezavisne države Kosovo kao deo državnog uređenja, da je priznata vlast u Prištini kao jedino legalna i centralna vlast, da ZSO neće imati izvršna ovlašćenja, da su to ovlašćenja opština o kojima oni govore, da se ni po čemu neće razlikovati od Asocijacije opština koje čine većinsko albansko stanovništvo, da se institucije R. Srbije (Prosveta, Zdravstvo, Telekom, EPS i dr) ukidaju i zamenjuju institucijama nezavisne države Kosovo, a koje će navodno funkcionisati preko ZSO, da je ustavno pravni poredak Srbije zamenjen pravnim  poretkom nezavisne države Kosovo  i da su priznali nezavisnost Kosova i Metohije.

Raznim medijskim manipulacijama (ne dam Gazivode, ne dam Valač, Tači ne zna šta su izvršna ovlašćenja, ostvarili smo diplomatsku pobedu, ZSO će imati široka ovlašćenja, imaće predsednika, potpredsednika, grb i zastavu, kao da to sve nemaju udruženja golubara, ribolovaca ili lovaca, doći ću u svaku opštinu sa srpskom većinom da pojasnim narodu, nijedno radno mesto neće biti ukinuto, sa osmehom na licu, što nije svojstveno njemu), predsednik Vlade protiv srpskog naroda na KiM vodi novi vid specijalnog rata, da bi se isti što lakše i bezbolnije integrisao u nezavisnu državu Kosovo.

U Kosovskoj Mitrovici                                                                Skupština AP KiM

27.08.2015. godine                                                                          Potpredsednik Skupštine     

Dobrosav Dobrić

(NSPM)