Početna strana > Hronika > Siniša Mali u poseti Saudijskoj Arabiji, predstavio "ekonomske rezultate Srbije i potencijale za ulaganje"
Hronika

Siniša Mali u poseti Saudijskoj Arabiji, predstavio "ekonomske rezultate Srbije i potencijale za ulaganje"

PDF Štampa El. pošta
sreda, 30. novembar 2022.

 Ministar finansija Siniša Mali sastao se u Rijadu sa vršiocem dužnosti generalnog direktora Saudijskog fonda za razvoj Sultanom Abdulrahmanom El Maršadom kome je predstavio ekonomske rezultate Srbije i potencijale za ulaganje, te razgovarao o mogućnostima veće saradnje Srbije i Saudijske Arabije, saopšteno je iz tog ministarstva.

Mali je najavio da će u narednih mesec dana predstavnici Fonda za razvoj posetiti Beograd i to će biti prvi naredni konkretan korak nakon današnjih razgovora.

Želim da im pokažemo sve o čemu smo razgovarali, da se i lično uvere u velike investicione mogućnosti koje Srbija nudi, objasnio je on.

El Maršad i Mali razgovarali su i o inicijativi Otvoreni Balkan budući da Saudijska Arabija već ima aktivne projekte u regionu.

Mali će se tokom dvodnevne posete Saudijskoj Arabiji sastati još i sa ministrom turizma Ahmedom El Hatibom i finansija Mohamedom El DŽadanom.

(Fonet)