Početna strana > Hronika > Sergej Lavrov: Rusija i islamski svet odbacuju ultraliberalne vrednosti koje agresivno nameće Zapad
Hronika

Sergej Lavrov: Rusija i islamski svet odbacuju ultraliberalne vrednosti koje agresivno nameće Zapad

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 06. mart 2023.

Rusiju i zemlje islamskog sveta objedinjuje što odbacuju ultraliberalne vrednosti koje agresivno nameće kolektivni Zapad, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na sastanku sa ambasadorima zemalja članica Organizacije islamske saradnje (OIS) u Moskvi.

"Rusija održava dobre, poštene odnose sa silama islamskog sveta. Njihovo jačanje je nepromenljivim prioritet naše spoljne politike", rekao je Lavrov.

Prema njegovim rečima, Rusiju i zemlje islamskog sveta ujedinjuje poštovanje kulturne i civilizacijske raznolikosti svih naroda na planeti, kao i njihovo pravo da određuju puteve sopstvenog političkog i društveno-ekonomskog razvoja.

"Zajedno se zalažemo za formiranje pravednijeg, uistinu demokratskog, multipolarnog svetskog poretka zasnovanog na principima Povelje UN", istakao je ruski ministar.

Ključna tema sastanka je informisanje ambasadora o rezultatima rada Grupe za stratešku viziju Rusija-islamski svet u 2022. godini i očekivanim aktivnostima u 2023. godini.

Događaju prisustvuju i predsednik Republike Tatarstan Rustam Minihanov, zamenik predsednika Komiteta Saveta Federacije za međunarodne poslove Farit Muhametšin i šef Agencije za razvoj investicija Tatarstana Talija Minulina.

(RT)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner