Početna strana > Hronika > Sergej Lavrov: NATO bestidno i ne pocrvenevši odbio da prizna da su obećali i Gorbačovu i Jeljcinu da se neće širiti na istok, iako ima dosta dokaza da lažu
Hronika

Sergej Lavrov: NATO bestidno i ne pocrvenevši odbio da prizna da su obećali i Gorbačovu i Jeljcinu da se neće širiti na istok, iako ima dosta dokaza da lažu

PDF Štampa El. pošta
sreda, 07. decembar 2022.

Američka globalizacija je završena, gradi se novi sistem koji ne treba da zavisi od hirova Zapada, izjavio je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov tokom svog govora na međunarodnom forumu "Primakova čitanja".

On je napomenuo da Rusija ne želi da bude u iluziji da će Zapad, „dokazavši svoju potpunu nepouzdanost i prevaru, savesno učestvovati u globalizacionim procesima koje je sam stvorio i da ih neće zloupotrebljavati“.

Širenje NATO-a ostaje glavni pokretački motiv u odnosu ne samo na Rusiju, već i na druge zemlje sveta, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

„Američka globalizacija je završena. Neki zaostali procesi će neizbežno morati da se iskuse, ali paralelno se gradi novi sistem – i finansijski i logistički, koji ne treba da zavisi od hirova i osećaja superiornosti naših zapadnih bivših partnera", rekao je Lavrov.

Prema njegovim rečima, Rusija ima stvarne partnere u okviru BRIKS, ŠOS, EAEU i ZND.

Širenje NATO-a ostaje, kako je i bilo, glavni pokretački motiv Zapada u odnosima sa drugim zemljama sveta

„Širenje NATO-a ostaje, kako je i bilo, glavni pokretački motiv Zapada u odnosima, ne samo sa Ruskom Federacijom, ne samo sa postsovjetskim zemljama, ne samo sa zemljama bivšeg Varšavskog pakta, koje su skoro sve apsorbovane u Severnoatlantsku alijansu, nego generalno u odnosima sa drugim zemljama sveta, drugim regionima sveta“, dodao je Lavrov.

Lavrov je dodao da je NATO „bestidno i ne pocrvenevši odbio da prizna da su obećali i Gorbačovu i Jeljcinu da se neće širiti na istok, iako ima dosta dokaza da lažu“.

(Vostok) 

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner