Početna strana > Hronika > Senator SAD Lindzi Grejem u razgovoru sa Zelenskim o pomoći SAD Ukrajini: Rusi umiru. Nikada nismo tako dobro trošili novac
Hronika

Senator SAD Lindzi Grejem u razgovoru sa Zelenskim o pomoći SAD Ukrajini: Rusi umiru. Nikada nismo tako dobro trošili novac

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 28. maj 2023.

 Američki senator Lindzi Grejem je tokom sastanka sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim rekao da je "smrt Rusa" "najuspešnije trošenje američkog novca" u sklopu pomoći Ukrajini, prenose "RIA Novosti".

Naime, predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski sastao se u Kijevu sa republikanskim senatorom Lindzijem Grejemom iz Južne Karoline, kojem se zahvalio na doprinosu jačanju odbrambenih sposobnosti ukrajinske vojske.

"Rusi umiru. Nikada nismo tako dobro trošili novac", kazao je Grejem tokom sastanka.

Podsetimo, Grejemu ovo nije prva rusofobična izjava, te je, komentarišući pad američkog drona u Crnom moru, ranije rekao da bi SAD trebalo da sruše svaki ruski vojni avion koji se približi nekoj američkoj letelici u vazdušnom prostoru iznad otvorenog mora.

Gostujući u emisiji Šona Hanitija na "Foks njuzu", Grejem je rekao da bi Rusiju trebalo pozvati na odgovornosti i reći joj da će, "ako se ikada približi nekoj američkoj letelici iznad otvorenog mora, njeni avioni biti oboreni".

Grejem je izjavio da se predsednik DŽozef Bajden zaledio od straha od Rusije i drugih stranih pretnji. Haniti je naglasio da ruski predsednik Vladimir Putin "posmatra" incidente poput nedavno oborenog kineskog balona kako bi ispratio Bajdenov "nedostatak reakcija".

Videti još:

Marija Zaharova senatoru SAD Lindzi Grejemu: Jedna od američkih "investicija" dovela do Drugog svetskog rata i holokausta

(RT)