Početna strana > Hronika > Savez za Srbiju: SNS zloupotrebljava rad volontera za prikupljanje jeftinih političkih poena
Hronika

Savez za Srbiju: SNS zloupotrebljava rad volontera za prikupljanje jeftinih političkih poena

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 05. april 2020.

 Savez za Srbiju (SzS) u Vojvodini je danas optužio vladajuću Srpsku naprednu stranku (SNS) da zloupotrebljava volontere i radnike javnih preduzeća za pakovanje paketa pomoći ugroženima, koje potom dele aktivisti vladajuće partije.

„Takvih primera ima širom Pokrajine, a najnoviji je iz Sombora, u mesnoj zajednici u Čonoplji, gde su aktivisti SNS-a pri podeli paketa domaćinstvima zloupotrebili svoj položaj u Kriznom štabu. Oni su za rad prvo koristili nestranačke volontere, koji su nedeljama nesebično pomagali pakujući pakete, a onda su ih pre podele zamenili stranačkim aktivistima u cilju političke kampanje i prikupljanja jeftinih političkih poena“, naveo je SZS u saopštenju.

Dodao je da je ista praksa promovisanja stranačkih funkcionera SNS-a i njima naklonjenih javnih ličnosti, uspostavljena i u Novom Sadu.

„Nakon što su ih novinari snimili i slikali, funkcioneri i javne ličnosti su odmah otišli, a volonteri su nastavili da rade“, piše u saopštenju.

Pozvali su SNS da „prekine sa ovakvim neodgovornim ponašanjem“, te da se, „umesto izborne kampanje i slikanja“, funkcioneri vladajuće stranke posvete zakonitom, nesmetanom i pravovremenom funkcionisanju institucija.

(Beta)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner