Početna strana > Hronika > Sanda Rašković Ivić: Zašto Srbija nije zatražila hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN o položaju Srba na KiM, iako je Vučić to najavio još pre nekoliko nedelja?
Hronika

Sanda Rašković Ivić: Zašto Srbija nije zatražila hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN o položaju Srba na KiM, iako je Vučić to najavio još pre nekoliko nedelja?

PDF Štampa El. pošta
utorak, 05. septembar 2023.

Poslanica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić pitala je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića zašto Srbija još nije tražila hitnu sednicu Saveta bezbednosti (SB) povodom „maltretiranja Srba na Kosovu i Metohiji“, iako je Vučić to najavio pre nekoliko nedelja.

„Ako Vučić nije tražio hitnu sednicu SB UN zato što Albanija predsedava tim telom, onda podsećam da je upravo glas Srbije bio taj koli je Albaniju plasirao u SB UN, a da Srbija nije ni istakla svoju kandidaturu za članstvo u Savetu bezbednosti“, rekla je Sanda Rašković Ivić na sednici Skupštine Srbije.

Sanda Rašković Ivić je podsetila da je Vučić više od 10 godina na vlasti i da bi „trebalo da zna i shvata značaj izgovorene reči“ i da reč obavezuje, pogotovo kada je izgovori šef države.

Sanda Rašković Ivić pitala je predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić i ministarku prosvete Slavicu Đukić Dejanović zašto u svaku školu nisu uvedeni psiholog, pedagog i logoped, iako je vlast taj predlog prihvatila kao dobar, i kada će to biti učinjeno. 

„U ime poslaničke grupe Narodne stranke to sam predložila pre nekoliko meseci na sednici skupštine održanoj povodom dva masovna ubistva. Danas je 5. septembar i još postoje škole bez psihologa, a o defektolozima nema ni reči“, rekla je Sanda Rašković Ivić.

Sanda Rašković Ivić pitala je Vučića i ministra informisanja i telekomunikacija Mihaila Jovanovića da li vlasnik televizije Pink Željko Mitrović „može da radi šta hoće od kada se uortačio sa ambasadorom SAD u Srbiji Kristoferom Hilom“.

Skupština Srbije - Sanda Rašković Ivić

Skupština Srbije | Sanda Rašković Ivić - poslaničko pitanje

Posted by Narodna stranka on Tuesday, September 5, 2023

„Mitrović je počeo da emituje novi rijaliti ’Elita’, iako je Vučiću izrikom obećao da će ukinuti rijaliti kada mu je Vučić to tražio. Da li su Vučić i Jovanović svesni da se Mitrović poigrava i ruga autoritetu predsednika države? To je zbunjivanje ljudi koji veruju da je predsednikova reč svetinja“, zaključila je Sanda Rašković Ivić.

(Narodna stranka)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner