Početna strana > Hronika > RTRS: Nakon što mu je zabranjeno korišćenje prostorija u Palati Republike, Kristijan Šmit odustao od posete Banjaluci
Hronika

RTRS: Nakon što mu je zabranjeno korišćenje prostorija u Palati Republike, Kristijan Šmit odustao od posete Banjaluci

PDF Štampa El. pošta
utorak, 12. septembar 2023.

 Nakon što je Kristijan Šmit najavio dolazak u Republiku Srpsku i sastanke u Banjaluci, generalni sekretar predsjednika Republike Srpske Jelena Pajić Baštinac donijela je naredbu o zabrani korišćenja službenih prostorija Palate Republike za sastanke sa Šmitom.

- Zabranjuje se svim licima koja koriste službene prostorije institucije Predsjednik Republike Srpske, a što se odnosi na službu predsjednika Republike i potpredsjednike Republike Srpske, da u tim prostorijama organizuju sastanke sa licem koje se lažno predstavlja kao visoki predstavnik u BiH Kristijanom Šmitom, što je u skladu sa Zaključkom Narodne skupštine Republike Srpske - navedeno je u naredbi koju je potpisala Pajić Baštinac.

Dodaje se da će se smatrati da je bilo koje lice, koje postupi suprotno naredbi, povrijedilo status štićenog objekta.

Podsjećamo, potpredsjednik Republike Srpske Ćamil Duraković prethodno je rekao da će se sastati sa Šmitom, dok je potpredsjednik Davor Pranjić rekao za Nezavisne novine da se najvjerovatnije neće sastati.

I predstavnici opozicije u Srpskoj odbili su sastanak sa Šmitom.

Nakon što je objavljeno da su zabranjeni sastanci u Palati Republike, kako prenose sarajevski mediji, Šmit je otkazao sastanak sa Durakovićem u Banjaluci.

Duraković je rekao da će, ipak, čekati Šmita u svom kabinetu u zakazano vrijeme.

Šmit se povukao, otkazao posjetu Banjaluci

Nakon naredbe o zabrani korišćenja službenih prostorija Palate Republike Srpske za sastanke sa Kristijanom Šmitom, Šmit je otkazao današnji sastanak sa potpredsjednikom Srpske Ćamilom Durakovićem u Banjaluci.

(RTRS)
 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner