Početna strana > Hronika > RIK: Proglašene još dve izborne liste, usvojeno vreme glasanja na biračkim mestima u inostranstvu
Hronika

RIK: Proglašene još dve izborne liste, usvojeno vreme glasanja na biračkim mestima u inostranstvu

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 27. novembar 2023.

Republička izborna komisija proglasila je još dve izborne liste za učešće na parlamentarnim izborima 17. decembra - "Mi glas iz naroda - profesor doktor Branimir Nestorović", koju je podnela istoimena grupa građana i "Srbija na zapadu - Zoran Vuletić - Nemanja Milošević - Da se struka pita - Vladimir Kovačević", koju je podnela Nova stranka.

Izborna lista „Mi glas iz naroda – profesor doktor Branimir Nestorović“ je predata RIK 26. novembra, sa 101 predloženim kandidatom za poslanike, dok je izborna lista „Srbija na zapadu – Zoran Vuletić – Nemanja Milošević – Da se struka pita – Vladimir Kovačević“ predata RIK 25. novembra, nakon čega joj je bilo naloženo da ispravi nedostatke i dostavi najmanje još 584 pravno valjana potpisa podrške.

Kako je rečeno na večerašnjoj sednici, za tu izbornu listu predato je još 912 pravno valjanih potpisa podrške birača, nakon čega je proglašena.

RIK je usvojio i vreme glasanja na biračkim mestima u inostranstvu, a po toj odluci na biračkim mestima u SAD, Kanadi, Ujedinjenom Kraljevstvu i Portugaliji glasaće se 16. decembra od 7.00 do 20.00 sati, dok će na preostalom 81 biračkom mestu u inostranstvu glasanje se odvijati kao i u Srbiji, 17. decembra od 7.00 do 20.00 sati.

(Beta)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner