Početna strana > Hronika > Pucano na avion "Croatia Airlinesa" koji je poleteo iz Zagreba, pilot hitno sleteo u Sarajevo
Hronika

Pucano na avion "Croatia Airlinesa" koji je poleteo iz Zagreba, pilot hitno sleteo u Sarajevo

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 23. jun 2022.

 Avion Croatia Airlinesa koji je sinoć iz Zagreba sleteo na pistu Međunarodnog aerodroma u Sarajevu ima oštećenja za koje se pretpostavlja da su nastala iz vatrenog oružja, saznaje Klix.ba.

Pilot koji je upravljao avionom po dolasku na sarajevsku pistu je prijavio oštećenja na trupu aviona, a prema prvim nezvaničnim informacijama, oštećenja su nastala pucnjevima iz vatrenog oružja.

O slučaju je obavešteno Tužilaštvo BiH, a uviđaj na pisti sarajevskog aerodroma je u toku.

"Nakon primljene informacije, da je redovnom kontrolom avionom na aerodromu Sarajevo, koji je stigao letom iz Zagreba, na trupu letelice uočeno oštećenje za koje postoji mogućnost da je naneseno iz vatrenog oružja, dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH zatražio je sprovođenje uviđaja, koje će sprovesti uviđajna ekipa, uz prisustvo predstavnika Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH", saopšteno je.

Iz tužilaštva su rekli da sigurnost putnika tokom leta nije bila ugrožena, a detaljnim pregledom utvrdiće se način oštećenja kao i sigurnost aviona za dalju zračnu plovidbu.

Za sada nije poznato gde je avion oštećen i kako je uopšte došlo do ovog incidenta, prenosi Klix.ba. 

(Nova.rs)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner