Početna strana > Hronika > Preminuo Ljubisav Đokić, poznatiji kao „DŽo bagerista“, jedan od simbola petooktobarskih demonstracija 2000. godine; Poslednja njegova poruka: Zlotvori moraju u zaborav
Hronika

Preminuo Ljubisav Đokić, poznatiji kao „DŽo bagerista“, jedan od simbola petooktobarskih demonstracija 2000. godine; Poslednja njegova poruka: Zlotvori moraju u zaborav

PDF Štampa El. pošta
subota, 11. jul 2020.

Ljubisav Đokić, poznatiji kao DŽo bagerista, jedan od simbola petooktobarskih demonstracija 2000. godine kojima je srušen režim Slobodana Miloševića, umro je danas u Beogradu u 77. godini.

Kako su preneli mediji, on je prethodnih dana učestvovao na protestima u Beogradu protiv aktuelne vlasti.

Postao je poznat kada je tokom demonstracija 5. oktobra 2000. godine svojim bagerom krenuo na zgradu RTS-a.

Direktno.rs: Poslednja fotografija DŽoa Bageriste na protestu protiv Vučića pre tri dana

Ljubisav Đokić, poznat kao "DŽo bagerista" i čovek koji je protestvovao i protiv Miloševića i protiv Vučića, preminuo je jutros. Direktno.rs je poslednji put sa čuvenim revolucionarom bio pre tri dana, u sredu uveče, na platou Skupštine, na demonstracijama protiv vlasti.

- Moj bager je spreman. Počistićemo ove kao što smo i 2000. one - rekao je za Direktno.rs legendarni DŽo  i ne sluteći da će mu to biti poslednja izjava za medije.

Iako oronulog zdravlja, Ljubisav Đokić se i sinoć pridružio protestima ispred Skupštine, vratio se kući i jutros preminuo.

On je postao poznat široj javnosti kao "DŽo Bagerista" i ostao kao jedan od upečatljivijih učesnika na demonstracijama 5. oktobra u Beogradu.

Nova.rs: Poslednja poruka DŽoa bageriste - Zlotvori moraju u zaborav, neka ovi mladi prave državu kakva im odgovara

Ljubisav Đokić, poznatiji kao DŽo bagerista, umro je u Beogradu u 77. godini, dva dana pošto je viđen na protestima ispred Skupštine Srbije.

Čuveni bagerista je do samog kraja bio uz svoj narod, borio se protiv aktuelne vlasti, iako je bio na zalasku osme decenije.

Đokića svima pamte od pre skoro 20 godina kada je bio “na čelu” svrgavanja režima Slobodana Miloševića, tokom petooktobraskih promena 2000.

Za vreme pomenutih demonstracija svojim bagerom je probio kordon policije i krenuo na zgradu RTS, zbog čega je postao simbol otpor protiv vlasti.

DŽo bagerista je u pre dva dana, 9. jula, viđen na ulicama Beograda – bez bagera. Imao je šta da kaže o vlasti predsednika Aleksandra Vučića i za Nova.rs je objasnio zašto je opet bio na ulicama glavnog grada.

“Od 5. oktobra sam uvek na protestima. Znao sam da ne valjaju, ali narod me nije slušao. Treba ovom mladom narodu pomoći da srušimo ove zlotvore, svi su oni meni isti, da li se zvali radikali, SNS, SPS, DS. Moraju svi da odu u zaborav, neka ovi mladi prave državu kakva im odgovara”, rekao je DŽo bagerista za Nova.rs ispred Skupštine Srbije.

Đokić je zaslužio da mu se ispuni velika želja…

(Beta, Direktno.rs, Nova.rs)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner