Početna strana > Hronika > Potvrđeno - Vlada Srbije raspustila 12 srpskih opština na KiM
Hronika

Potvrđeno - Vlada Srbije raspustila 12 srpskih opština na KiM

PDF Štampa El. pošta
petak, 31. maj 2013.

Vlada Srbije obrazovala privremene organe u 12 opština na teritoriji Kosova i Metohije za obavljanje poslova iz nadležnosti Skupština opština i izvršnih organa.

Kako je objavljeno u "Službenom glasniku" ti organi će funkcionisati do konstituisanja novih nakon održavanja izbora. Dosadašnjim predsednicima opština mandat je istekao u junu 2012. godine.

Vlada Srbije donela je juče odluku o raspuštanju srpskih opština na Kosovu i formiranju novih privremenih organa u opštinama: Lipljan, Štrpce, Obilić, Gnjilane, Vitina, Vučitrn, Orahovac, Istok, Kosovo polje, Kosovska Kamenica, Srbica i Gora.

U odluci Vlade Srbije se navodi da će Privremeni organ obavljati „tekuće i neodložne poslove iz nadležnosti Skupštine opštine i izvršnih organa opštine utvrđene zakonom i Statutom opštine, do konstituisanja Skupštine opštine i izbora izvršnih organa opštine nakon održanih izbora, u skladu sa zakonom“.

Za predsednika privremenog organa opštine Lipljan imenovan je Srđan Petković, a za članove veća Danijela Trajković, Zlatko Lazić, Saša Morača i Milan Joksimović. Za predsednika privremenog organa opštine Štrpce imenovan je Ivan Redžić, a za članove Miroslav Đorđević, Marjan Đorđević, Živče Šarkovčević i Nenad Filipović. Za predsednika privremenog organa opštine Obilić imenovan je Nenad Denić, a za članove: Momčilo Stević, Trajko Jakovljević, Zoran Vuksanović i Boban Dančetović.

Za predsednika privremenog organa opštine Gnjilane, imenovan je Radovan Stojković, a za članove: Zoran Stojković, Stanko Trajković, Aleksandar Stanojević i Goran Cvetković. Za predsednika privremenog organa opštine Vitina imenovan je Miloš Jovanović, a za članove: Srećko Spasić, Srđan Nikolić, Dalibor Dajić i Jordan Krčmarević. Za predsednika privremenog organa opštine Vučitrn imenovan je Desimir Miljković, a za članove Aca Mišić, Ljubiša Andrić, Milijana Stolić i Toma Minić.

Za predsednika privremenog organa opštine Orahovac imenovan je Nenad Stašić, a za članove Milorad Brkić, Marko Stašić, Zoran Grković i Jovan Đuričić. Za predsenika previremenog organa opštine Istok imenovan je Mališa Đurić, a za članove: Milorad Lacmanović, Milorad Stojanović, Vuko Đurić i Dejan Repanović.

Za predsednika privremenog organa opštine Kosovo Polje imenovan je Ljubiša Ćirković, a za članove Tihomir Dimić, Siniša Simonović, Tijana Bojković i Zvonko Ničić. Za predsednika privremenog organa opštine Kosovska Kamenica imenovan je Miloš Filić, a za članove: Zoran Maksimović, Đorđe Andrejević, Dejan Jovanović i Nenad Stanković. Za predsednika privremenog organa opštine Srbica imenovan je Milomir Jokić, a za članove Marko Ristić, Rajko Tomašević, Svetlana Tomašević i Nebojša S. Tomašević.

Za predsednika privremenog organa opštine Gora imenovan je Adem Hodža, a za članove veća Seljman Osmani, Mersiha Memiši, Admir Šola i Eršed Bislimi.

(NSPM)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner