Početna strana > Hronika > Miladin Ševarlić: Počinjem štrajk glađu zbog veleizdaje i nemogućnosti da se u skupštini raspravlja o povredama teritorijalnog integriteta Srbije i nepoštovanju Rezolucije 1244
Hronika

Miladin Ševarlić: Počinjem štrajk glađu zbog veleizdaje i nemogućnosti da se u skupštini raspravlja o povredama teritorijalnog integriteta Srbije i nepoštovanju Rezolucije 1244

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 10. maj 2020.

Samostalni poslanik Miladin Ševarlić saopštio je danas da počinje štrajk glađu u nemogućnosti da pridobije poslanike u Skupštini Srbije da se raspravlja o povredana teritorijalnog integriteta i suvereniteta i nepoštovanju Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN.

Ševarlić je ocenio je da je “parlament Srbije sramota” koja služi “za sprovođenje jednoumlja vladajuće stranke”, ocenivši da je SNS “nacionalno neodgovorna”.

Odeven u srpsku narodnu nošnju, Ševarlić je novinarima u parlamentu pokazao izjavu ambasadora Rusije Aleksandra Bocana Harčenka listu “Politika” u kojoj je istakao da Rezoluciju 1244 treba menjati, a onda je pustio i snimak izjave predsednik Srbije Aleksandra Vučića o “sticanju suvereniteta Kosova na celoj svojoj teritoriji”.

“Srbija ne priznaje seperatističku državu Kosovo, a tera svoje građane da postanu članovi njihove skupštine i vlade”, naglasio je Ševarlić.

“Je li ovo veleizdaja? Hoćemo li se probuditi jednoga dana u centralnoj Srbiji, u sastavu neke druge države sa ovim rukovodstvom? Zašto se ne pokreće pitanje izlaska Kosova iz elektroenergetskog sistema Srbije i pripajanje Albaniji? Čemu služi ovaj parlament?”, upitao je Ševarlić.

(Fonet)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner