Početna strana > Hronika > Pol Krejg Roberts: Tri najveće zemlje ujedinile se na Paradi pobede, planovi SAD da izoluju Rusiju potpuno propali
Hronika

Pol Krejg Roberts: Tri najveće zemlje ujedinile se na Paradi pobede, planovi SAD da izoluju Rusiju potpuno propali

PDF Štampa El. pošta
subota, 16. maj 2015.

Posle praznične parade na Crvenom trgu vlasti Sjedinjenih Američkih Država dozvale su se pameti i shvatile da njihovi planovi da izoluju Rusiju nisu uspeli, smatra američki politikolog Pol Krejg Roberts. Obami, Keriju i Kameronu potrebna je mađioničarska veština da demonizovanog Putina pretvore u saradnika, smatra Roberts.

Vojnom paradom na Crvenom trgu Rusija je pokazala da je prvoklasna vojna država koju podržavaju Kina i Indija, piše američki politikolog i ekonomista Pol Krejg Roberts.

Prema njegovim rečima, delovanje državnog sekretara SAD DŽona Kerija, koji se pred proslavu 9. maja nonšalantno ophodio prema Rusiji, a tri dana kasnije požurio u Soči i kritikovao politički režim u Ukrajini, govori o tome da se Vašington dozvao pameti. 

„Dok je Zapad, zaslepljen sopstvenim značajem, ignorisao praznovanje Dana pobede Crvene armije nad Hitlerom, tri najveće zemlje u svetu ujedinile su se na Paradi pobede“, navodi analitičar, imajući na umu Rusiju, Kinu i Indiju.

Prema Robertsovim rečima, planovi Vašingtona da izoluje Rusiju potpuno su propali. I ne samo to, delovanje SAD još je više povezalo države iz grupe BRIKS.

Činjenica da je tokom proslave tik uz ruskog predsednika Vladimira Putina sedeo predsednik Kine, daje na znanje „čak i idiotima iz Obaminog režima“ da Vašington više nije jedina sila, piše politikolog.

Prema mišljenju Robertsa, ove okolnosti primorale su Vašington da uputi DŽona Kerija Putinu u svojstvu molioca, kada je reč o razradi plana za deeskalaciju ukrajinskog sukoba. Na taj način, Sjedinjene Američke Države pokušavaju da sačuvaju obraz, smatra politikolog.

„Obami, Keriju i Kameronu potrebna je mađioničarska veština da demonizovanog Putina pretvore u saradnika“, smatra Roberts. 

(Sputnjik)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner