Početna strana > Hronika > Pokret za preokret: Smeniti Šapića zbog neprijavljivanja vile u Trstu vredne 800.000 evra
Hronika

Pokret za preokret: Smeniti Šapića zbog neprijavljivanja vile u Trstu vredne 800.000 evra

PDF Štampa El. pošta
petak, 27. januar 2023.

GO Pokret za preokret Beograd traži hitnu smenu gradonačelnika Aleksandra Šapića i hitno pokretanje postupka pred Agencijom za sprečavanje korupcije zbog novootkrivenog slučaja neprijavljivanja vlasništva nad vilom u Trstu, u vrednosti od 800.000 evra.

Neprijavljivanje vile u Italiji sporno je sa političkog i sa pravnog aspekta. Čovek koji krije tako vrednu svoju imovinu u stranoj zemlji ne može da bude gradonačelnik Beograda jer se to kosi sa minimalnim kriterijumima političke odgovornosti. Sa druge strane to predstavlja kršenje odredbi zakona koji se odnosi na sprečavanje korupcije javnih funkcionera i stvara ozbiljnu sumnju u postojanje krivičnog dela, koje se tiče mogućeg nezakonitog načina sticanja te imovine. Svemu ovome treba dodati njegovo nezakonito legalizovanje imovine u Beogradu.

Ukoliko skupštinska većina ne smeni Aleksandra Šapića to znači da ona podržava ovo njegovo postupanje i da se otvoreno stavljaju na stranu bezakonja i nejednakosti građana pred zakonom, imajući u vidu njihovu političku pripadnost. Aleksandar Šapić nije zaboravio da prijavi neku šupu ili parče šume već vilu, koju sebi ne može da priušti lice koje se 15 godina bavi javnim poslom i plata mu nikada nije bila veća od 1.500 evra.

(Pokret za preokret)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner